tur att fast ränta inteckning i en guldgruva

När du köpt din bostad, du troligtvis fått en fast ränta med en 15 eller 30 års sikt. Dessa är de mest populära inteckningar i branschen. Även i sommaren 2004, då de amorteringsfria eller enkel ränta bolån blev populär, fast den genomsnittlige amerikanen till fast ränta. Du ser, erbjuder fast ränta säkerheten till konservativa människor, och den genomsnittliga amerikanska hem köparen och husägaren är en mycket konservativ person.

Idag är det dags att ignorera det konservativa natur och kasta ut den fasta ränta inteckning. Om du har ett hem, oavsett när du köpt eller refinansieras din inteckning, måste du nu refinansiera din fast ränta till en justerbar ränta inteckning.

Nu, innan du börjar få panik och börja ringa mig alla typer av tvivelaktiga namn, läsa på, och du kommer att se varför en ARM är faktiskt en kontant guldgruva, och du måste börja vaska här guldet omedelbart.

När jag hade ursprung lån heltid, jag kunde knappt få uttrycka ARM ur min mun, innan kunden skulle säga, “Åh nej! Jag vill inte ha en justerbar inteckning. Jag har hört hur priserna förändras och dina skyrockets betalning , och en del människor förlorar faktiskt deras hem. Nej, nej, jag vill inte min kurs för att ändra. ” Naturligtvis, när jag visade de tusentals dollar som de skulle spara på bara några år och upphävde alla dessa myter om lån betalningar “blåser upp”, de flesta av dem beslutade ARM var inte den “djävulen lån” den är gjord för att vara .

Men varför riskera en justering av din kurs, kan du fråga, när du kan få det fast för livet av lånet? Svaret är tvåfaldigt och ganska enkel. Den första delen är det viktigaste, och det är den genomsnittliga amerikanska antingen säljer eller refinansierar hans eller hennes hem i fyra till sju år. Så, om chansen att du kommer att sälja eller refinansiera under fem år, varför fixa din kurs i 30 år på en högre ränta än vad du kan få på en ARM?

Det andra skälet för att få en justerbar sats inteckning beror på att räntorna är så mycket lägre än fasta priser. Och eftersom dessa stora räntesatser har fastställts för en viss period, fem år på en 5-års ARM och tre år på ett 3-års ARM, det finns verkligen ingen risk alls. Återigen, i de flesta justerbara program ränta inteckning, inte ändra räntan inte månadsvis eller årsvis (även program med dessa typer av räntebindningstider existerar vid mycket lägre priser).

Till exempel som för offentliggörandet av denna artikel i 2004, var det 30-års fast ränta inteckning går för omkring 5,75%, och en 5-års Justerbar Rate Mortgage gick för ca 4%. Anta att du finansiering $ 100.000. Den 30-årig fast ränta på 5,75% skulle ge dig en månatlig betalning av $ 583,57 (inte inklusive dina skatter och försäkringar, som varierar från stat till stat och landsting till landsting). Samma $ 100.000 finansieras till 4,0% ränta ger en månatlig betalning av $ 477,42. Skillnaden i dessa två betalningar är $ 106,15. Detta är $ 1,273.80 varje år, och $ 6,369.00 i fem år. Jag kan höra dig säga, “Wow, det är svårt att tro,” men dessa är reella tal och verkliga besparingar. Du kanske säger, “Visst, men priserna ändras.” Detta är sant, men skillnaden i fast ränta inteckningar och armarna är nästan alltid densamma, oberoende av vilka skattesatser marknaden bär, så att du alltid spara massor av pengar på skillnaden i dessa två betalningar.

Siffrorna är ännu mer häpnadsväckande om du finansiera $ 150.000. Den fasta räntan betalning är $ 875,36 och 5-års ARM betalning är $ 716,12 – ett månadssparande på $ 159,24 och över $ 9500 för fem år. Om du köper eller refinansiera ett hem och finansiera $ 200000 eller mer, kommer du att spara mellan $ 13.000 och $ 15.000 över fem år, med 4% ränta i motsats till en fast ränta på 5,75%.

Banken som pengar och du kan köpa en hyfsad bil för kontanter eller betala för ett år på college, eller ta en europeisk semester. Ganska kraftfulla saker, va? Nu, om du är en av de människor som verkligen är i styckning i termen av din inteckning, och du har råd med högre fast ränta betalning, helt enkelt tillämpa skillnaden tillbaka till lånebeloppet. Du kommer att bygga upp eget kapital i ditt hem mycket snabbt, och att du alltid har möjlighet att betala den lägre betalningen.

Så får din justerbar ränta inteckning i dag, och börja använda din egen personliga guldgruva.