tuffa tider och skydda din kreditvärdighet

Folk i allmänhet tycker inte om “vad händer om” frågor när det går bra. Vad händer om jag blir arbetslös? Vad händer om mitt företag inte gör bra i år? Vad händer om vi inte kan betala lånet eller kreditkort? Om du hamnar i ekonomiska problem från ett “tänk om” scenario finns hjälp där ute.

Det finns lediga platser för att få gratis rådgivning, såsom inteckning mäklare, så om du hamnar i ekonomiska svårigheter bör du leta upp det.

Tyvärr för vissa människor personliga skuldnivåer kan nå en punkt utan återvändo. Vissa människor spenderar en massa pengar. Ibland mer än de borde spendera. Ibland mer än vi tjänar. Så när tider av lågkonjunktur drabbade, kan det vara en bra tid att ta en titt på din ekonomi och göra ändringar innan det är för sent.

Australiensare är annorlunda till den schweiziska, till exempel, och inte investera kraftigt i banktillgodohavanden, pensionsersättningar, investeringsfonder, aktier eller fastighetsportföljer. Den schweiziska visar stor återhållsamhet med användning av kreditkort – definitivt en egenskap som vi skulle vara klokt att efterlikna. Australier, å andra sidan, älskar att spendera – och om utgifterna blir ohållbar, ja, banker är banker och när de vill ha sina pengar de kan upprätthålla lagen i full utsträckning.

Tyvärr har vissa australiska villaägare har varit tvungna att ge upp sina hem på grund av överdriven hushållens skuldsättning. Om du nedskärningar på grund av krisen, se till att du tar en inteckning du har råd. Låna inte mer än du har råd att betala tillbaka, och se till att du har tillräckligt i reserv för att täcka mindre nödsituationer.

Om du behöver trappa ner, är det bättre att göra det på ditt eget initiativ och skydda din kredit-fil. Förutom nedskärningar, det finns andra alternativ som betalningssystem semestrar. Om du är i ekonomisk nöd, tillåter Uniform konsumentkrediter Code dig att ansöka om en förlängning på sikt av ditt bostadslån, vilket skulle kunna ge viss lättnad.

Du omfattas av koden om lånet var för personlig snarare än kommersiell användning. I grund och botten att lägga pengar på ett företag eller förvaltningsfastigheter är ute, men billån, bolån, personliga lån, hyreskontrakt konsument eller kreditkort med skulder mindre än tolv år gamla är i. Det finns också en storleksgräns för de berörda lånen. Den maximala lånebelopp som täcks är ungefär $ 280.000.

Som en sista utväg kan du komma åt din super. Komma åt din super och sedan förlora ditt hem längre ner på spåret innebär att du är kvar med inget hem och mindre super. Men om du befinner dig i en svår situation, är det möjligt.

Var noga med att undvika rovgiriga långivare som lever på människor i ekonomiska svårigheter. De Australian Securities and Investments kommissionen har analyserat två ‘refinansiering experter “i detalj och fann att dessa mäklare betala avgift upp till 22 gånger den branschstandard, i ett fall som representerar mer än 20% av det återstående kapitalet i hemmet.

ASIC föreslår följande tips, arbetar endast med en licensierad finansiell rådgivningsverksamhet, ta dig tid att hitta den bästa personen för dina behov, se till att de råd som passar dig och ger värde för pengarna.