trygg och säker

Nyligen hicka i Storbritannien lånekostnader har resulterat i några vitt skilda tidningsrubriker. Två av dessa, som har dykt upp under de senaste dagen eller så verkligen visar detta: “huspriserna att falla”, sade en “Huspriserna ökar igen”, sade den andra, från sina platser bredvid varandra på kiosken. Tas som ett genomsnitt, så tycks den allmänna uppfattningen att “ingen förändring” – men vem säger?

På framsidan av det, det finns de som hävdar att det finns ett stort antal av hem-söker invandrare som kommer till Storbritannien. Efterfrågan håller priserna upp, så därför priserna absolut inte skulle falla. Å andra sidan, bankerna är nervösa över att låna för mycket pengar på en fastighet. De har utlåning alltmer höga procentsatser av pengar på egendom och resultatet är att det finns massor av villaägare med mycket lite personlig kapital i sina hem. Om det finns en liten fördjupning på marknaden, även för den kortaste tiden, då finns det möjlighet att, om de skulle ställa in betalningar, skulle långivare har att ta steget att åter äga fastigheten och krångel som detta medför, för alla inblandade.

Men kanske vi inte ska oroa sig alltför mycket – det finns fortfarande massor av människor clamoring att få på bostadsmarknaden stege. Regeringen har meddelat att de vill se en viss tillväxt av produkter för att främja förtroendet för bostad, inklusive tillgång till fast ränta långfristiga lån under en period av 20 år eller mer. En av de största långivarna är inställd på att införa en fast ränta 25 årigt lån till ett konkurrenskraftigt pris, som syftar till att första gången köpare eller anläggningsmaskiner hem med långsiktiga inteckning behov. Förra gången långivaren lanserat en liknande plan det var helt tecknades i några veckor.

Förhoppningen är att regeringen löfte om mer bostadsbyggande och omprövar och utvidga möjligheterna till delade equity system hjälper till att hålla saker och ting rulla också.

Medan det finns låntagare som är glada att leta efter de billigaste bolåneräntor på kortare löptider, det finns de som känner lyckligast fastställande av hastighet så att, vad som än händer, de har sin avbetalning fast från dag ett. De människor som arbetar på gränsen av sina finansiella begränsningar kan också vara klokt att överväga skydd inteckning betalning för att täcka sig i händelse av sjukdom eller uppsägning påverkar deras inkomster.

Det finns massor av inteckningar finns, och en av dem som lockar massor om intresset är den flexibla sorten. De är särskilt lämpliga för egenföretagare människor. Med denna produkt är det möjligt att inom ramen för och betalar för mycket vilket ger mycket mer kontroll över skulden. Over-betalning när en person är “i fonder” kommer att minska den totala ränta som betalats och när saker som mervärdesskatten skall betalas, är det möjligt att balansera saker därefter.

Med konkurrens på marknaden, kom ihåg att kundens intressen alltid i tankarna hos långivare och de vet att service och pålitlighet är det som verkligen betyder något. Det finns en mycket stor skillnad mellan den unge första gången köpare letar efter en roomed enkelrum lägenhet och investeraren med en välfylld portfölj av fastigheter. Lyckligtvis finns det produkter som passar alla låntagare, men inte på en “one size fits all”-basis.

Mäklare är i position att veta vilka långivare kommer sannolikt att kunna passa behoven hos en viss låntagare och genom att gå on-line för att finna en oberoende mäklare, kommer de att vara i stånd att hjälpa dig också. Få on-line och börja att väga alternativen.