trotsa kreditkrisen – dags att köpa nu

Fastighetsbubblan har poppat, är hem värden sjunker snabbare än vinterns regn och kreditkrisen har blivit stramare än Pee Wee hermana € ™ s fluga. Detta är läget för inte bara amerikanska fastighetsmarknaden, men de globala marknaderna i allmänhet.

Vilken lättnad är i sikte för villaägare kämpar för att hålla sig flytande om anpassning bolån? Man trodde Emergency ekonomisk stabilisering Act från 2008 (bailout) skulle lindra kreditkrisen med regeringen köper inteckning värdepapper från de få banker som är kvar, som postar flera miljarder dollar förluster varje kvartal. President Bush undertecknade en lag i lag och ändå den amerikanska fastighetsmarknaden och bankerna, USA och globalt, vägrar att låna ut pengar till varandra, än mindre konsumenter.

Lättnad för villaägare är dystert men något hopp fortfarande med förskjutning i riktning av finansminister Hank Paulson, som så sent som förra veckan beslutade att använda en del av räddningsaktionen pengar för att hjälpa husägare inför återbördande av egendom. Denna riktningsförändring har retat gallfeber på många kongressledamöter eftersom handlingen undertecknades för att hjälpa krisdrabbade banker och inte individer. Trots bakslaget Henry Paulson tar emot, har hans nyfunna auktoritet som en följd av räddningspaketet möjligt för honom att ta itu med de frågor som han anser nödvändiga och just nu, itâ € ™ s de tusentals kämpande husägare.

De villaägare som köpts till orimliga priser är de verkliga offren, men för den ensamma få som har bra kredit och betydande inkomster, möjligheter på fastighetsmarknaden springa överflöd. De dagar av intresse bara, negativt skrivs och 80/20 optioner lån är borta, är kontanter kung! Den uppsjö av bolåneinstitut som frodades i början 2000-2003 finns inget mer och medan kommersiella bankerna kämpar för att hålla sig flytande, lån alternativ för husköpare är dystra.

Om du har över vanliga kredit värderingar, betydande kassa och en sund jobb, det återstår lån alternativ. Tiden för att köpa fastigheter är nu! Historiskt har huspriserna uppskattat 5% per år. I det långa loppet kommer fastighetsvärden tillbaka och uppskattning kommer att fortsätta.