trots konkurs, dåliga krediter hypotekslån är fortfarande uppnåeligt

Logiskt, är utmaningen att återhämta sig från konkurs långt ifrån enkel. Även våra skulder är torkas rena, våra tillgångar reduceras till praktiskt taget noll. Vilken chans då att köpa ett hem? Tja, är den goda nyheten att, trots ett beslut om konkurs, dåliga krediter hypotekslån är fortfarande mycket uppnåeliga.

Det kan tyckas vara en motsägelse att någon som enligt den lag som är oförmögna att uppfylla sina finansiella åtaganden skulle kunna kvalificera sig för en så stor skuld som en inteckning. Att få godkännande inteckning lån efter konkurs borde vara omöjligt, men vissa långivare är beredda att ta risken.

Som med alla lån, är det enda en långivare är verkligen bekymrad över att låntagaren gör sina återbetalningar i tid. Detta innebär att det är möjligt att få klartecken på bolån med dålig kredit efter konkurs om alla nödvändiga kriterier uppfylls.

Vad är konkurs?

Fortfarande förvirrad? Tja, är en nyckel till att förstå varför allt detta är möjligt att förstå vad konkurs egentligen är. Vi kan tro att efter en konkurs, dåliga krediter hypotekslån är för mycket för en sökande att hantera. Men inte alla som har härskat i konkurs har inga tillgångar alls.

En bra konkurs advokat kan förhandla fram ett avtal som resulterar i en del av den skuld som återbetalas i gengäld för de skulder som avskrivits. Så, om en person är hopplöst belastas av en $ 250.000 skuld till en grupp av fordringsägare, kan en överenskommen betalning av $ 125,000 se den totala skulden torkas. När denna skuld rensas, har den enskilde rätt att starta igen – så att få godkännande inteckning lån efter konkurs blir möjlig.

Konkurs kan faktiskt vara en positiv strategiskt drag för någon som står inför enorma skulder som de vet att de aldrig kommer att kunna betala. Det finns kostsamma konsekvenser, men när de ansöker om bostadslån med dålig kredit efter konkurs, dessa är i allmänhet acceptabla.

termer att se upp för

Den första, och mest uppenbara konsekvensen är den höga räntan som tas ut på konkurs dåliga lån kredit inteckning. Beroende på långivaren, kan de resultera i $ 200 eller $ 300 mer per månad återbetalning än under normala omständigheter. Detta steg tas av långivare för att kompensera för den ökade graden av risktagande.

Andra kan låneram vara lägre än vad som skulle vara att föredra, vilket begränsar de egenskaper som en låntagare faktiskt kan köpa. Detta kan faktiskt vara en välsignelse i förklädnad eftersom när få godkännande inteckning lån efter konkurs, är det bra att hålla den eventuella skulden nedåt. Detta sätt chanserna att förstöra nystart är små.

Online långivare dock erbjuda lägre räntor och mer flexibla betalningsplaner, och är experter på att tillhandahålla sådana saker som bostadslån med dålig kredit efter konkurs. Traditionella långivare, som jämförelse, är dyrare, mindre flexibel och tillämpa stränga straff.

varför få ett hypotekslån?

Så varför bry sig att få en konkurs dålig kredit inteckning om räntorna är garanterade att vara hög? Tja, är det faktum att genom att få godkännande bolån efter konkurs, är låntagaren ges en chans att bygga upp sin ekonomiska status.

Detta kan också göras genom att ta ut en serie små personliga lån och betala tillbaka dem, vilket förbättrar kredit värdering. Det är en bra idé att göra detta innan de söker ett hypotekslån med dålig kredit efter konkurs för att förbättra dina chanser att få godkännande. Men, kom ihåg också att köpa ett hem innebär att uppnå en värdefull tillgång, en som kan säljas senare för att hjälpa till att finansiera köp din ideala hem.

Så, medan en konkurs dåliga krediter hypotekslån är ett dopp i den djupa änden, fördelarna är till för att avnjutas.