trendiga inteckning refinansiering och andra program inteckning en kort recension

Kombinationen av stigande räntor (även om det fortfarande historiskt låg) och stigande huspriser har orsakat den robusta bolånemarknaden att sakta från sin rekordtakt. Detta har motiverat långivare att antingen införa nya kreativa lån produkter eller till mer aggressivt marknadsföra befintliga produkter. Om du inte har handlat för en på ett tag, kommer du att hitta många nya produkter att välja mellan. Nedan följer en kort genomgång av några av de nya och populära produkter som finns idag.

Ränta Only – Med detta lån program du betalar bara räntan på dina lån och inte betalar någon huvudman. Detta minskar din månatliga betalningar och kan tillåta dig att ge ett större hem eller spara mer pengar på en inteckning refinansiering eller hem köp lån. Om den används försiktigt, kan du också att frigöra kassaflöde som kan användas för investeringar eller för att betala ned höga skuldsättning ränta.

Negativ amortering – är dessa ofta marknadsförs med frasen “alternativet arm” eller “choice inteckning”. Med detta lån typ, täcker din betalning inte alla av månatliga intresse. Ofta är din inteckning balans ökar och den underliggande räntan är oftast en månatlig rörlig ränta. Dessa lån används för att dramatiskt minska din månatliga betalningar och kan användas för en inteckning refinansiering eller hem köp. Detta program bör reserveras för de mer sofistikerade låntagaren och det är viktigt att du förstår villkoren för lånet.

40 års avskrivningstid – Hellre än att betala av på 30 år, betalar detta lån av i 40 år. Som med negativ amortering och ränta endast är programmet som används för att minska din månatliga betalningar.

Redovisade intäkter / minskade intäkter dokumentation lån – Det finns en mängd av dessa lån produkter tillgängliga, men de används främst för att för individer med svårt att kontrollera intäkter. Dessa kan användas för inteckning refinansiering, topplån och bostadslån köp. Som långivare har blivit mer bekväm med credit scoring, har dessa produkter blivit mycket populära. I huvudsak långivaren förlitar sig på kredit värdering för sina lån beslut. De inser att låntagare med högre kredit poäng kommer att betala sina lån, och de behöver inte till fullo kontrollera sin inkomst.

ALT A Program – The “ALT” är en förkortning för Alternative och “A” avser låntagare. Dessa kategorier av inteckningar som faller utanför de strängare riktlinjer för Fannie Mae och Freddie Mac. I allmänhet är dessa inteckning refinansiering program ge mer flexibilitet när det gäller lån till värden och inkomster dokumentationskrav och kan användas för hem inköp, inteckning refinansiering och topplån.

Hybrid topplån – Traditionellt var dina alternativ för ett topplån antingen en fast ränta, tidsbegränsade lån eller en rörlig ränta, öppen slutade kredit. Nu kan du ha nytta av båda. Du kan börja din topplån som en rörlig ränta hem kapital kredit och sedan låsa in hela eller en del av det till en fast ränta under ett bestämt antal år.