trender i den australiska inteckning industrin

De sista månaderna av 2006 visade sig vara mycket oförutsägbara och svåra för den australiska inteckning industrin. Detta berodde på att de långivande värden gick i riktning uppåt i hemmet inteckning sektorn och graden av huset överkomliga gick ned för första gången under de senaste tio åren. Försäljning av hus tog fart i varje förort och staden Sydney noterade en otrolig ökning på 30 procent över den totala försäljningen av den tidigare delen av året. Att se denna ökning i slutet av året, har HIA [Housing Industry Association] förutspådde att det kommande året kommer att bli ett rekordår för hemmet inteckning industrin i Australien.

Experter spekulerar att den senaste uppgången i bolån beror på en kombination av många faktorer som inkluderar:

Avkastningen för första bostadsköpare: detta är den viktigaste faktorn för detta uppsving i inteckning industrin i Australien. Dessa första bostadsköpare stannade borta från marknaden under större delen av 2005 och början av 2006. Detta återinförsel av första bostadsköpare förstärkte tron ??på stabiliteten i ekonomin och räntor samt också sprida mer kunskap om det första bidraget husägaren. Den ökade köpkraften har inspirerat många färska bostadsköpare att gå och köpa ett nytt hem.

Släppa av huspriser: för större delen av året, det var kände att kostnaden för att köpa ett nytt hem stannade högre än vanligt men i den senare delen av året priserna skurits i de flesta delar av Australien (Perth är undantaget). Denna utveckling har lett många människor att tro att de också skulle kunna råd med nya bostäder.

Stabila räntor: den nuvarande stabiliteten i räntorna på bolån och en möjlighet för dem att gå ner förr snarare än senare har skapat iver bland köparna. Detta har ökat marknaden för etablerade bostäder och efterfrågan på nyproducerade bostäder.

Ökning av inkomster: en liten ökning av den årliga inkomsten för personer över hela Australien anses också vara en viktig faktor i den ökade inköp av fastigheter. Fler och fler australiensare är bekväm med de typer av bolån tillgängliga och därmed är fler bostäder köps.

Här följer de trender som den australiska inteckning industrin har sett hittills och förväntas följa under 2007

>> Den australiska bolånemarknaden avtog under åren 2005 och 2006 som bostadsboomen var på en all time high. Vid utgången av 2005 var huset låneportföljen av australiska banker över $ 680.000.000.000.
>> Priserna på hus har ökat i hela landet och apprecieringen priserna dämpas. Detta väntas ske inom snar framtid.
>> Konsumenterna kommer bort från processen för finansiering av investeringar och ägaren ockuperade finansiering bidrar mycket mer till summan av lånen.
>> Den brådskande expertråd och god vägledning ökar eftersom bolån produkter blir mångfasetterad dag för dag. Den procentuella andelen bostadslån som tillhandahålls av inteckning mäklare har nått till 35 procent av de vidtagna totala lån.

Med att hålla alla dessa trender i åtanke, är det uppenbart att under 2007 den australiska konsumenten kommer att gynnas av en mer lönsam affär i bostadslån än föregående år.