tre tips för första gången mobila bostadsköpare

Grattis! Du är intresserad av att köpa en mobil eller tillverkas hemma och du är på väg att göra en klok, prisvärd investering.

Om det är första gången du köper en husbil, då processen kan vara en dwarfish mystisk. Det är där vi kommer in som experter i den tillverkade hem industrin under de senaste 28 åren, här är några tips som kommer att demontera igång på rätt väg.

Ett. Utbilda dig på tillverkade hem
Ta din tid viktigt exakt vilken tillverkats eller tillverkade hem du vill köpa, och lära sig om alla de alternativ som finns för dig. Impulsköp när det gäller en av de enskilt största investeringarna du fördjupa i ditt liv kan vara ekonomiskt dödlig. Om du köper en begagnad husbil, är det smart att beställa en fysisk kontroll av din tillverkas hemma av en licensierad entreprenör för dokument potentiella faror eller obligatoriska reparationer för din säkerhet och säkerheten för din familj. Om du ska köpa en ny husbil, har du lyxen att välja alla dwarfish detaljer som verkligen kommer att fördjupa ditt hus ett hem, från köksluckor till även utformningen av husbil däck planen.

2. Välj tillverkade parken hem rätt eller bit mark
Valet mellan en tillverkad hem gemenskap (eller park) eller placera din tillverkas hemma på en bit mark är en bestämning en. husbil gemenskaperna bjuda många bekvämligheter upptäckts i typiska stick-byggda stadsdelar – och mer! I de flesta mobila hem gemenskaperna, hittar du ofta en eller flera pooler, jacuzzi, tennis-och / eller basketplaner, RV parkering, fordon områden tvätta, och oftast även tvättmöjligheter! Du stå för dessa bekvämligheter (och ibland dina verktyg) genom den månatliga utrymme hyra du betalar till husbil park eller gemenskapen. Lär känna den tillverkas hemma parken du kommer att gå genom att prata med chefer att lära sig om åldersgränser, PET och PET-storlek begränsningar, den månatliga hyran, om barn är tillåtna, de regelrätta tillgängliga utrymmen och gemenskapens regler och förordningar .

Om du väljer att placera din husbil på en tomt på privat mark, ska du dregla välja licensierade entreprenörer att gradera partiet, anslut din dregla linjer och / eller avlopp, installera septiktank, och mer. Du kommer också dregla att garantera din vara är planlagd för husbil placering.

Tre. Köp till rätt pris
Köpa din tillverkas hem till rätt pris kommer att se dig göra det mesta kapitalet utdelningen möjligt på din investering. Vanligen, husbil köpare tror att genom att skicka in ett lågt anbud, kommer säljarna att acceptera i desperation, och de kommer omedelbart utdelning tusentals i eget kapital. Detta är undantaget, inte regeln.

Om du hittar en husbil på marknaden som ser ut som en “stjäla”, är chansen att du betalar exakt vad som tillverkade hem är värt. En acceptabel mängd är en husbil som är ganska prissatt. husbilar bör prissättas rimligt pris. Om du köper till rätt pris, kommer du att vara mer benägna (när du är klar) att sälja till rätt pris. Att sälja till rätt pris kommer härleda rätt köpare, eftersom – kom ihåg-du en gång var rätt köpare för din tillverkas hemma.