tre strategier som hjälper dig att få godkänt för ett nytt hem inteckning

Om du, Aore letar efter ett nytt hem, det finns goda och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att antalet tillgängliga fastigheter är ganska rikligt. Den dåliga nyheten är att bankerna blir mer ovilliga att ge ut ett nytt hem inteckning. Här är några strategier för att hjälpa dig att få godkänt.

Strategin # 1: städa upp kreditupplysningar

Förhoppningsvis har du lite tid innan du börjar planera ditt drag för innan du börjar ansöker om ett nytt hem inteckning, måste du se till att din kredit rapport är i bra form. Du don? T vill bara bra kredit, du vill ha den bästa kredit du kan få. Det finns två skäl till detta.

Först är din långivare kommer att basera en hel del av hans eller hennes nya hem inteckning beslut om din kredit värdering som bygger på beräkningar bestäms baserat på informationen i rapporten. Om du även vill komma ifråga för ett nytt hem inteckning, måste din poäng att vara över 600 i dag, aos marknaden. Du kanske kan gnissla med med något i 500-serien, men bara om du har en betydande handpenning och bevis på att du tjänar massor att täcka lånet.

Det andra är din kredit värdering kommer att bestämma din ränta. De högsta poängen betalar de lägsta priserna. Om du har en kredit värdering av cirka 750, dig, Äôll betala mycket mindre än någon med ett tjog av 650.

strategi # 2: vara beredd att bevisa din inkomst

Även om du kan vara den mest ärliga personen i världen, det spelar, AOT innebär att långivaren kommer att lita på din information om dina inkomster. Istället är han eller hon kommer att behöva underlag för att stödja dina påståenden innan den godkänner ett nytt hem inteckning.

Detta bevis finns i två former: dina W-2s eller stubbar lön och dina sparade skatter. Långivaren kommer att be att få se dina sista två åren av deklarationsblanketter. Inkomsten på dessa blanketter kommer att i genomsnitt att bestämma hur mycket du kommer sannolikt att göra under livet av den nya hem inteckning. Tyvärr, om du inte? T rapporten alla dina inkomster eller om du haft ett dåligt år, kan detta skada dina chanser.

Egenföretagare möta de största utmaningarna, eftersom de inte kan lätt påvisa stabiliteten av sin inkomst. Att ha dem deklarationsblanketter finns är viktigt, men kanske inte tillräckligt för att få dig godkänt, särskilt om det finns ingen annan att bidra ekonomiskt till familjen på heltid.

Strategi # 3: Spara upp till handpenningen

Ett misstag många gör är att låna handpenningen för hemmet de vill ha från en familjemedlem då förklara detta till långivaren. De flesta långivare ser detta som ett dåligt tecken. När allt är hela syftet med handpenningen att se till att du är ekonomiskt kunna betala lånet och så du, Äôll har en investering att förlora om det går surt. Om du vill att nya billån, spara ihop till handpenningen själv.