tre steg för att få de bästa inteckning erbjudanden med “mindre än perfekt kredit” i dagens bolånemarknaden.

Dagens bolånemarknaden är annorlunda än någon någonsin har sett i historien om bolån. Få din bästa inteckning affär kan kräva lite läxor från din sida, men de finns där ute. Många av inteckning program som används för att vara tillgänglig för villaägare och framtida villaägare är helt enkelt borta. Men mitt i denna marknad fiasko vi ser räntorna på absolut lägsta vi har sett i år. Problemet är de program för att komma åt dessa kurser har minskat ner så mycket att endast människor med de bästa kredit kan kvalificera sig för dem, åtminstone det är föreställningen.

De bästa erbjudandena på bolån är fortfarande där ute för de flesta människor med “mindre än perfekt” kredit. Vår gamle vän FHA har dammas av och har nu flyttat till första plats över traditionella inteckning champs, Fannie Mae och Freddie Mac. Anledningen är att detta är kollapsen av subprime-marknaden. Även FHA är inte en subprime långivare är det ett sunt förnuft inteckning där människor med mindre än perfekt kredit kan få tillgång till de bästa inteckning erbjudanden.

När jag säger “sunt förnuft” menar jag att en verklig garant kommer att titta på lånet i de flesta fall och göra en bedömning om huruvida låntagaren förtjänar ett lån. Med de två andra inteckning jättarna Fannie och Freddie, de försäkringsgivare följer en automatiserad datormodell för underwriting att de sällan avvika från. Inte så med FHA, som jag nämnde tidigare garant är ute efter “kompenserande faktorer” som kan användas för att motverka de negativa poster på din kredit rapport, dvs en samling. I allmänhet en FHA garant är ute efter dessa tre egenskaper i en låntagare.

Kapacitet – Detta är låntagare förmåga att återbetala lånet. Dessa faktorer inkluderar din skuld till tal, tid på jobbet eller yrkesområde och sannolikheten att jobbet / intäkter kommer att fortsätta. Generellt försäkringsgivare vilja se låntagare inom samma område under två år och på samma jobb i ett år. Så, om du hatar jobbet men du verkligen vill köpa ett hem, föreslår jag att du “suga upp” minst ett år sedan tillämpa.

Collateral – Är helt enkelt hem du försöker köpa eller refinansiera. FHA lån pengar till låntagaren och på hemmaplan. I dagens marknad varje ges lika granskning. Om du har kredit frågor garanterna vill se dig köpa ett hem som är vettigt för din budget och en som är i bra form. Detta innebär att du förmodligen inte kommer att få godkänt att köpa en “fixare övre” eller övertagna hem. Har din fastighetsmäklare hittar du ett ganska nytt hem, i din budget som är i god form. Om du får denna pusselbit är du på god väg till en stor inteckning affär med en FHA inteckning.

Credit – FHA inte bry sig om vad din kredit värdering är. Detta är dock fortfarande den hårdaste steget av de tre stegen. Det är där plocka en erfaren lån officer kan göra hela skillnaden i att få lån eller inte. I grund och botten, om din dåliga krediter kan förklaras till en garant i dessa villkor kommer de att bortse från dåliga krediter som du har haft i det förflutna. Förklaringen brevet ska omfattas av nedanstående: Varför jag var dåligt – vad hände med orsaka din dåliga krediter i det förflutna. (Jag har glömt att betala dem eller aldrig fick räkningen är inte en bra ursäkt) Jag var på sjukhuset, förlorade mitt jobb, hade en skilsmässa maken var tänkt att betala skulderna, det är mycket bättre ursäkter.

Vad jag har gjort för att rätta till denna situation – Betalar du på samlingarna, har du gjort dina betalningar på nuvarande skulder på tid för minst ett år, fick ett nytt jobb som är mer stabil, förbättrat min hälsa och så vidare. I grund och botten garant vill se en mätbar ansträngning från din sida för att förbättra din situation.

Varför jag inte kommer att vara dåligt igen – Det är där du berättar historien. “Jag var ung och fick i skuld tidigt. Nu när jag är äldre har jag startat en familj och fick barn och jag är klokare. Jag tror att jag inte kommer att upprepa dessa gamla vanor på grund av mitt nya jobb, de pengar jag har sparat i reserver för en regnig dag och en andra inkomst i familjen “. Du borde utveckla lite här, men du fattar poängen.

När du sätter dessa variabel i ett brev snälla skriv inte en roman. Försäkringsgivare har fem lån per dag att teckna och att de inte har tid att läsa krig och fred. Ärligt talat, de verkligen bryr sig inte om att din fru var otrogen mot dig och körde ditt kreditkort upp och lämnade dig med fyra barn heller. Berättelsen bör läsas som en meritförteckning, direkt och rakt på sak. Varför jag var dåligt, hur jag har blivit bättre och varför det inte kommer att hända igen. Följ dessa tre steg och du är mycket sannolikt att kunna köpa ett hem. I värsta du måste vänta ett år för att få tillgång till de bästa inteckning erbjudanden på dagens marknad.