tre sätt att öka inteckning applikationer

Om du är i inteckning företag, den allra första du behöver innan du kan komma någonstans, är en applikation.

Jag tillbringade år arbetar i inteckning industrin, och mitt mål var att stänga ett lån per vecka.

Måndag till fredag ??jag skulle hitta mig en plats på baksidan av kontoret där jag kunde dunka ut mina telefonsamtal från 05:30 tills 20:00 varje kväll. Mitt dagliga mål var att ta minst tre ansökningar per kväll, vilket resulterade i femton ansökningar per vecka.

Detta är hur jag fått mina program.

Ett. framställas

Jag var alltid beredd. Varje sak som jag kunde eventuellt behöver var på mitt skrivbord. Om en kund hade en fråga om månatliga betalningar, var min inteckning miniräknare just där. Om en kund hade en fråga om ett visst lån program, hade jag min litteratur just där. När en kund kommenterade deras behov och situation, var min stationära just där för att ta anteckningar.

Det är mycket viktigt att ha alla dina resurser till hands, annars kommer du att fumla letar efter saker, eller sätta din kund på is, medan du hittar vad det är du behöver.

2. GÖRA SLÖ

När du talar med en potentiell kund, har samtalet inte vara 100% affärer hela tiden. Du kan ta udden av genom att hitta något gemensamt med din kund. Om du hör ett hundskall eller en baby gråter, gör en kommentar om det. Folk älskar att prata om sina husdjur och bebis. Detta kommer att koppla din kund, vilket gör det lättare för dig att få rätt information från dem att slutföra din ansökan.

Tre. övervinna invändningar

Under ansökningsprocessen du kommer att drabbas med många invändningar. Detta är helt naturligt, hoppar de flesta människor inte på chansen att fylla i ansökningar om bolån och raffi-talet.

Här är några av de vanligaste invändningarna;

A) Jag måste tala med min make.

Ett bra svar på detta skulle vara, Är din make tillgängliga att gå igenom det med mig just nu? Jag skulle vara mer än gärna diskutera det med honom / henne.

En annan invändning. . .

B) Jag måste tänka på det.

Ett bra svar på detta skulle vara;

Är det något som jag inte förklara tydligt nog? Eller är det något du vill att jag ska gå över med dig igen.

Ovanstående anmärkningar är troligen den vanligaste du kommer att stöta på. Om svaren jag rekommenderade inte får din kund prata igen, än artigt tacka dem och be deras tillåtelse att skicka dem en del litteratur.

4. inköp leder

Jag hittade ofta inköp leder från en pålitlig leadkällor att vara till nytta när det gällde att ta applikationer. Anledningen är uppenbar, är dessa människor gör det mycket klart att de vill ha någon att kalla dem så att de kan ansöka om en inteckning, och troligen de väntar vid telefonen. Så det är värt ett skott.

Dessa är bara några av de aktiviteter jag praktiserade under min tid som ett lån officer, och det var sällsynt att jag inte träffa min vecka mål av femton ansökningar per vecka.

Jag är säker på om du tränar samma aktiviteter du kommer att uppleva samma framgång som jag gjorde! Lycka till!