tre nyttiga sätt att använda en omvänd inteckning

Enligt en nationell undersökning utförd av AARP under 2006 var 97% av pensionärer är mycket nöjda med resultaten av deras omvänd inteckning. Av de tillfrågade seniorer, gjorde bara 3% tror inte sina lån hade en positiv inverkan på deras finansiella stabilitet. Man tittar på statistiken, är det uppenbart att omvänd inteckningar gynnar den stora majoriteten av låntagarna. Vad många pensionärer undrar är hur. Även omvänd inteckningar kan användas på många olika sätt, de flesta låntagare använder dessa lån för att uppnå ett av tre gemensamma mål:

betala av ett befintligt hypotekslån

Enligt Center for Retirement Research vid Boston College, den genomsnittliga förtidspensionering hushåll, bestående av individer minst 55 år, har sparat ca $ 60.000 för pensionering. Nästan 20% har mindre än $ 5.000 sparat till pensionen. Många pensionärer är inte bara beroende av sin sociala trygghet inkomster, men de hävdar förmåner så snart de blir berättigade vilket minskar storleken på sina månatliga betalningar.

Även många pensionärer inte har kunnat spara till pensionen, har de samlat en hel del hem kapital. För att eliminera deras största utgift, många pensionärer använder omvänd inteckningar för att betala av sina befintliga bolån. Genom att eliminera en inteckning betalning, många äldre har möjlighet att öka sitt kassaflöde och njuta pension mer bekvämt.

komplettera inkomsten under pensionstiden

Omvänd inteckningar används också ofta för att komplettera äldres pensionsinkomster. Någon intäkter som återstår efter att återbetala en inteckning lån kan användas emellertid låntagaren önskemål. Vissa låntagare väljer att spara sina lånebeloppet, medan andra använder kontanter för att minska sin skuld, betala medicinska räkningar, göra reparationer i hemmet, eller bara njuta av extra fickpengar.

köpa ett nytt hem

I januari 2009 började HUD låta pensionärer att köpa nya bostäder genom Reverse Mortgage för programmet för köp. Genom detta program, pensionärer har möjlighet att ta en omvänd inteckning i deras nuvarande hem och sedan använda intäkterna för att köpa en ny fastighet.

Detta program är till nytta för flera olika anledningar. Först hjälper det pensionärer, som annars inte skulle bli godkänd för ett hypotekslån, köper en ny permanent bostad. Detta gör det möjligt för äldre att trappa ner, köpa en mer lämplig fastighet, eller flytta närmare nära och kära. Den Reverse Mortgage för Purchase Program eliminerar också behovet av att ersätta två uppsättningar avslutande kostnader. Istället för att betala avsluta kostnader på en omvänd inteckning och nya bolån, är låntagare debiteras för en transaktion. Om en låntagares lånebeloppet överstiger priset i det nya huset, kommer han eller hon får också skillnaden. Ingen annan lån produkt erbjuder samma fördelar som Reverse Mortgage för programmet för köp.

När man beaktar de olika användningsområden för omvänd inteckningar, är det inte förvånande att 97% av låntagarna är nöjda med sitt lån. Efter alla dessa lån är både unik och extremt flexibel. En omvänd inteckning är den enda lån produkt som gör att låntagare att konvertera sina hem kapital till kontanter som kan användas för att tillgodose sina mest akuta finansiella behov.