tre inteckning program värda att utforska

Det finns många olika inteckning program tillgängliga för övervägande. Idag kommer vi att diskutera tre av dem. FHA, jumbo inteckning, och VA sänkning refinansiera program. Dessa är alla helt olika och man kan fungera bättre än den andra. Det är upp till dig att lista ut vilket kommer att fungera bättre i din situation.

Aktuella FHA lån är berättigade till en effektivisera refinansiera, erbjuder ett program HUD som tillåter låntagaren att enkelt refinansiera lånet att minska räntan och sänka sina månatliga betalningar. Vid denna tid, får du ingen skatteförmån för den betalning du betalar på dessa kreditkort, men när samma skuld överförs till ett hypotekslån, du får en skattelättnad på ränta på lånet.

En annan typ av lån för att refinansiera din inteckning är en VA sänkning refinansiera lån. För att kvalificera sig för en VA sänkning refinansiera din nuvarande inteckning måste ha betalats som överenskommits för de senaste 12 månaderna, och måste vara aktuell. Du måste också vara en veteran. Lån Riktlinjerna har skärpts avsevärt-särskilt i områden med krympande hem värden. Med så många utmätningar förmörkat deras portföljer, är långivare går mycket försiktigt.
En “jumbo” inteckning är en av de sämre, enligt min mening. Det kan faktiskt sätta dig i en stramare situation än du redan är i. Var försiktig. Gör din hemläxa och bara välja den typ av lån som du har råd. Gör inte samma misstag två gånger.

Priser på high-end “jumbo” inteckningar brukar köra ca 3/8% högre än priserna på “överensstämmer” inteckningar. Priser är svårt att förutse. Det är bäst att basera ditt beslut på din personliga situation, inte vad du läser i nyheterna, och skräddarsy din inteckning förnyelse kring dina behov.

Låntagare använder ofta en särskild tjänst för att undvika jumbo finansiering som innebär högre räntor. Detta kommer således att göra det möjligt för låntagarna att gå för lägre månatliga amorteringar, om den andra inteckning betalas ut snabbt.

Låntagare kan dra nytta av detta eftersom räntekostnaderna är avdragsgilla, medan inteckning försäkringspremier inte. Men de kommer att få betala mer ränta under livet för sina lån på grund av de högre priserna.

Lycka till!