tre grundläggande typer av inteckningar

Första gången köpare kan ställas inför ett förbryllande val av inteckningar. Här är en översikt över några av de vanligaste typerna av lån, och vad de erbjuder.

Den fast ränta inteckning är ganska enkelt, fastställande av pengar som du betalar till din inteckning varje månad under hela affären. Fast ränta inteckningar paket brukar komma som 2, 3, 4 och 5 år erbjudanden just nu, och kan hjälpa dig budgeten din månatliga utgifterna.

Vissa långivare såsom Santander erbjuder fast ränta inteckningar med viss flexibilitet, vilket låter dig overpay med upp till 10% per år utan att ådra sig några förtidsinlösen avgift. Detta innebär att om du njuta av en period av god ekonomisk hälsa, kan du injicera mer pengar i dina återbetalningar att förkorta löptiden för ditt lån, eller minska framtida månatliga betalningar.

Den nuvarande låga Bank of England basränta innebär att fastställa din boränta kan väl vara ett attraktivt alternativ för tillfället, eftersom räntorna kan egentligen bara gå upp från dagens rekordlåga 0,5%. Var medveten om att den ränta du kommer att erbjudas inte kommer att vara på basräntan, som långivare fixa sina egna räntor över Bank of Englands ränta.

Tracker inteckningar är utformade med ränteförändring i åtanke, och tillåter dig, låntagaren, för att säkra dina insatser lite när det kommer till framtida förändringar i den finansiella hälsan i ekonomin. Tracker inteckningar har en rörlig ränta som kommer att stiga och sjunka i förhållande till Bank of Englands basränta. Var medveten om att långivaren kommer att fixa sin egen ränta för varje specifik inteckning produkt, dock, ingen är för närvarande erbjuder basräntan på 0,5%.

Flexibla bolån har också rörlig ränta, och dessa priser påverkas av flera olika faktorer. Dessa produkter är bäst om du har några besparingar som du kan flytta in på ett konto med din långivare? Detta konto är sedan kopplat till din inteckning affär. Känd som” kompensation”, erbjuds du en ränta på dina lån som minskar när mängden pengar i sparkonto ökar. Bankerna kan erbjuda detta eftersom de kan investera dina besparingar pengar samtidigt som de håller det, och resultatet av detta? medan du vinst genom att betala din inteckning av förr.

Flexibla bolån tillåter också för höga utbetalningar utan påföljd om du vill minska uttrycket av din inteckning, och liknande tracker bolån har en ränta kopplad till Bank of England basränta ränta.

Om du är en första gången köpare, ta så mycket tid som du kan för att forska i olika erbjudanden där ute. Det kan ta en stund för att förstå vad som kan tyckas vara en förvirrande val i början, men ett par veckor av undersökningen kan verkligen belysa hela processen, och förhoppningsvis låter dig välja rätt affär för dig.