tre frågor att beakta innan du ansöker om en inteckning modifiering

Skaffa ett lån modifiering är den senaste magiska lösningen till utestängning. En ny regering programmet efter det andra har släppts för att hjälpa låntagare ändra villkoren i sina bolån för att göra dem mer överkomliga, och tusentals privata företag har börjat erbjuda hjälp kvalificera för ett lån mod. Självklart, om alla som kan göra en betalning fick ett sådant program skulle avskärmningen krisen har lösts innan det började.

Men tyvärr har den verkliga världen omintetgjort många av de mönster av de centrala inteckning industrin planerare och tillsynsmyndigheter. Samtliga statliga program har misslyckats för en rad olika skäl, inklusive frivilligt deltagande, brist på tydliga regler för efterlevnaden av långivare, och oansvarighet. Även för de få obligatoriska deltagare, samma problem hålla kryper upp.

Villaägare bör räkna med att stöta på minst tre viktiga frågor när du försöker att kvalificera sig för ett lån modifiering. Dessa problem bör övervägas innan låntagarna besluta om att ansöka om en ändring eller inte, eftersom de inte kan tillämpas på andra lösningar på avskärmning. Naturligtvis kommer en del av dem gäller alternativa planer för att rädda huset.

Först kommer husägare måste ta itu med inte svarar bolåneinstitut och serviceföretag. Förlust lindring avdelningar dessa stora finansiella institutioner har inte ägnat de resurser som krävs för att hjälpa alla de låntagare som försöker att söka olika lösningar. Detta innebär att insamling avdelningar kan ringa ägare tiotals gånger om dagen, men varje meddelande tillbaka till förlusten lindring avdelning kommer inte att besvaras i tid, om alls. Fax innehåller personlig finansiell information och ansökningshandlingar rutinmässigt förlorade, liksom.

Det andra, får de dokument som styr värdepapperiseringsprocessen för inteckning begränsa antalet lån ändringar som kan komma att erbjudas. Sammanslagningen och serviceavtal (PSA) får endast tillåta en viss andel av lån i en pool som skall modifieras. Även om låntagarna kan visa ekonomisk förmåga att betala en modifiering plan, kan de behöva stängas ned av service företag, om inte lånet flyttas ut ur värdepapperisering poolen.

En sista fråga husägare bör göra innan du ansöker om en inteckning ändring är om de skulle kräva en huvudman minskning. Många lån mods skulle inte ha råd med på lång sikt utan att minska mängden låntagarna skyldiga totalt. Emellertid kan en minskning av kapitalbeloppet anses av IRS som skattepliktig inkomst till ägarna. Detta kan resultera i en stor, dyr skatteutgifterna som gör att ändringen misslyckas är att låntagarna inte kan göra månatliga inteckning betalning och betala de skatter för förlåten skulden.

Även lån mods kan vara ett bra sätt för husägare att ändra sina lån så att de är mer i linje med låntagarnas nuvarande finansiella situation och marknadsförutsättningar, det finns också ett antal nackdelar. Om serviceföretaget tar för lång tid att svara, kommer avskärmningen ändå fortsätta. Om PSA inte tillåter några fler ändringar, får kvalificerade låntagare bli avvisad. Och om det finns en stor skatteutgifterna på grund av modifiering, kan det vara omöjligt att betala lånet och skatterna.