tre enkla bekymmersfri steg till Wells Fargo lån ändring

Skulle du vilja att dra nytta av nya lagändringar angående inteckning modifiering med Wells Fargo, finns det tre avdelningar du måste ta itu med:

Ett. kundtjänst
2. samlingar avdelning
Tre. förlust lindring avdelning

kundservice

Kundtjänst reps är de första du hör när du ringer Wells Fargo, såvida du inte sitter bakom på ditt lån. Även om de har möjlighet att ge allmän vägledning, äger de inte svar på specifika frågor lån modifiering. De kan ge dig information om dina betalningar, räntor, avgifter och Escrow. Om du inte vill att omdirigeras till en annan avdelning automatiskt när du ringer Wells Fargo, skriv inte ditt kontonummer när du uppmanas av automatiserade system. Kundtjänst reps är oftast den mest trevliga att prata med, men de mest onyttiga när det gäller att hjälpa till med frågor inteckning modifiering. Det är därför förvänta sig att vidarebefordras till samlingar eller förlust lindring med frågor om din avbetalning.

Wells Fargo Husgerådskammaren

Folket från denna avdelning är ganska långlivade och aggressiv. De är ganska bra med att läsa hela samlingen manus till dig innan ens vidröra ämnet lån modifiering. Även om det är deras jobb att samla på förfallna konton, skulle de hanterar majoriteten av inteckning modifiering för dig. De skulle inleda översynen och råd behövs dokumentation. Tills ditt lån är redo att granskas av förlust lindring avdelning, kommer alla dina samtal vidarebefordras till samlingarna. Även om de kan vara till hjälp för att spåra framsteg genom att ta nödvändiga anteckningar och meddela dig om eventuella nödvändiga ytterligare steg, inte förvänta sig att vara påträngande med försök att samla på ditt konto. Tänk på att även om de spelar en viktig roll i förändringsprocessen, är de inte rätt att fatta slutgiltiga beslut. Om en av samlingen reps verkligen få på nerverna, hänga upp och prova att ringa igen. Eftersom deras callcenter är ganska stor att du kan ha mer tur med andra företrädare.

förlust lindring människor är de sista att tala med

När du får en förhandlare tilldelats ditt fall eller kommer att märka att du blir vidarebefordras till förlust lindring avdelning, lägger du tillbaka och koppla av lite, eftersom dessa är goda nyheter för dig. Det betyder oftast att besväret att samla pappersarbete är över, och ditt fall avvaktar beslut. Det är viktigt att hålla situationen under kontroll och aktuell tillmötesgå alla ansökningar som görs av lindring avdelning. Det är viktigt att följa upp med dem och ha tålamod, eftersom denna runda kan ta ytterligare ett par månader. Det är viktigt att hålla dina bokslut up-to-date och korrekt eftersom de är en viktig faktor som påverkar godkännandet av din förfrågan. Skulle något ändras har du alltid möjlighet att uppdatera din ekonomi innan det slutliga beslutet fattas. Medan lindring avdelning verkar vara en trevlig att ta itu med, representanterna är oftast svåra att nå.

alltid hålla reda på saker

När man arbetar med inteckning modifiering med Wells Fargo alltid föra register över vem du talade med och från vilken avdelning. Glöm inte att skriva ner namn och datum. Medan varugruppnamn och rutiner kan lätt förändras över tiden, är det allmänna sättet att saker och ting görs på samma. De är de steg du måste gå igenom när du arbetar på lån modifiering med Wells Fargo.