tre dåliga skäl till att behöva en inteckning långivare

Alla säger du att du går platser, och naturligtvis, du tror dem. Du är 26. Du är en handledare på en multi-nationell marknadsföring. Du får en sexsiffrig lön varje månad. Vad är mer, det ser ut som du är på väg till större och större saker i företaget hierarkin. Göra alla dessa betyda att du ska få ett hus?

Bolåneinstitut skulle vara den första att säga att äga ett hus är bra, och det är – i princip. I själva verket, att äga ett hus är ett utmärkt sätt att bygga välstånd över tiden. Vad bolåneinstitut inte berätta för dig, är dock att detta inte betyder att alla bör vara en husägare. Homeownership innebär en hel del, inte bara månatliga betalningar. Du skulle behöva ägnas åt hem förbättringar, till exempel, och du måste troget fullgöra dina skulder i tid till ditt bolåneinstitutet. Så, om något av följande är din anledning till att vilja köpa ett hem, inte kontakta din bolåneinstitutet ännu. Sitt ner, luta dig tillbaka och läs vidare.

Ett. Ett hus är en solid investering.
Ja, är ett hus ett utmärkt sätt att bygga välstånd över tiden, och ja, du sätter dina pengar till god användning när du köper ett hus. Men om det är bara bra investering du är ute efter, det finns bättre sätt att fördubbla – även tredubbling – dina pengar är värt. bestånd, till exempel, har en genomsnittlig uppskattning som överstiger inflationen med minst sju procentenheter.

Sedan, alltför, såsom bolåneinstitut vet värdet av bostäder kunde gungbräda längs dollarn skalan. Till exempel nosedived fastighets värde under 1990-talet. Det tog tio år för Los Angeles hem för att återfå sin värdering. Om du precis köpt ett hem och det hände, kan du sluta på grund av en större inteckning än ditt hem kan säljas för.

2. Att betala hyran är besläktad med att kasta bort pengar.
Är det? Hyra är de pengar du betalar för en plats att bo. Det är sätt billigare än månatliga hus betalningar. I vissa städer, i själva verket är rent så billigt det verkar inte finnas någon mening med att äga ett hus. Om att inte vilja betala hyran är din enda anledning till att köpa ett hus, har du inget företag ringer din bolåneinstitutet. Många människor tänja sin ekonomi alltför spänt för att köpa hus. De i slutändan får lån med exotiska termer från rovgiriga bolåneinstitut. Sedan, eftersom fastighetsmarknaden tar en tung stryk, hade vad som verkade en gång som rimliga betalningar blir betungande. Ekonomi är skjuten i foten, och du hamnar inte bara brottsligt med betalningar till din inteckning långivare, men också inför möjligheten att förlora ditt hem. Det är sant hyresgäster konfronteras med de stigande kostnaderna för hyra och krigförande hyresvärdar. Villaägare är inte förskonade dessa problem, dock. De har stigande skatter, underhållskostnader och besvärliga grannar.

Tre. Jag behöver ett skatteavdrag.
Detta är den dummaste anledningen bland alla anledningar du kan komma med för behöver en inteckning långivare. Visserligen är skattelättnaden trevligt, och du behöver också någonstans att bo. Men kritan siffrorna noga innan du bestämmer du behöver en inteckning bara att utnyttja nedskrivningar. Här är den verkliga affären: din avskrivning är i direkt proportion till din skatteklass. Om du är i den övre federal skatteklass, sparar varje dollar du betalar i räntekostnader bara du 35 cent i skatt. Tydligt, att få ett hus från en inteckning långivare bara för att få en skattelättnad är besläktad med att ge någon en dollar i utbyte mot 35 cent eller ännu mindre – om du tillhör de 25% skatt parentes eller lägre!

Homeownership är ett bra sätt att växa pengar och rötter samtidigt. Bara för att nästan alla du känner vill vara en husägare betyder inte att du ska vara en också.