traditionella bostadslån eller arm

Om du få en inteckning och överväger om att få ett traditionellt bostadslån eller justerbar sats inteckning (ARM), det finns definitivt några saker du vill överväga.

Innan beslut fattas om någon, kommer du vill förstå dynamiken och undersöka fördelar och nackdelar med varje. Några faktorer att tänka på är hur länge du tänker på att hålla hemmet, om en av dina avsikter att köpa ett hem är att bygga kredit och vad som kommer att ge dig den bästa räntan (APR) i början och hela livslängd lånet.

Traditionella bostadslån är vanligtvis känd som fast ränta inteckningar (FRMs). Den mest populära FRM, en långsiktig inteckning, har följande egenskaper:

* Betalningar fast under hela lånets löptid
* Finns tillgängligt från 15 till 40 år, i fem år i taget
* Ju kortare lånet, desto lägre ränta
* Ju kortare lånet, desto mindre ränta du betalar under lånets löptid
* Huvuddelen av lån betalningar går till ränta i början av lånet
* Det finns straff för tidig payoff på vissa FRMs – fråga din långivare

Ingår i FRMs är ballongen lån, en kortsiktig, fast ränta inteckning. Ballongen Lånet har vissa fördelar i att intresset är normalt mycket lägre och du har lägre månadskostnad än på en 15 – till 40-års sikt lån. Villkoren är vanligtvis från 3 till 7 år, men du är skyldig att betala den resterande balansen i sin helhet i slutet av terminen.

Om du funderar på en ballong lån och tror att du kommer att hålla hemmet under en längre tid, skaffa en med en refinansiering alternativ. Vissa villkor måste uppfyllas, men det tillåter dig att konvertera återstoden av lånet till ett längre fast ränta inteckning i slutet av perioden utan att gå igenom köpprocessen igen.

Med förbehåll för refinansiering alternativ, behöver du inte gå igenom en annan kreditupplysning eller reapproval av fastigheten. Det intresse som det nya lånet kommer att vara vid den aktuella marknadsräntan vid den tidpunkt den konverteras. En administrativ avgift kan krävas när få det nya lånet. Du vill fråga om detta långt innan du samtycker till ballongen lånet.

Armar, å andra sidan, ger dig ett brett utbud av alternativ, fördelar och nackdelar. Liknar en ballong lån, betalningar och ränta är vanligtvis lägre i början av ARM sikt. Regelbundna bedömningar görs under hela lånets löptid, vilket kan sänka eller höja din ränta och månatlig betalning.

Tänk, räntorna är vanligtvis högre vid den första bedömningen av lånet och ofta fortsätter att stiga. Dessa typer av lån, men vanligtvis har lock som sätter ett tak på maximalt månatlig betalning som kan krävas av dig under hela lånets löptid. Överskottet kommer helt enkelt läggs till kapitalbeloppet av ditt lån, vilket kan förlänga livslängden på ditt lån.

Armar alternativet vapen är också tillgängliga, kan vara mycket komplexa lån, så du kommer att vilja förstå villkoren för lånet, tillsammans med terminologi som gäller för lånet. Fråga din långivare Innan åtog sig att en ARM om fördelar och nackdelar.

Generellt är ARMS bäst lämpad för dem som gör en investering där hyrorna är låga och fastighetsvärdena är höga. Detta alternativ låter dig mer kassaflöde. De har också ofta gynnas säsongsarbetare och de som äger företag där intäkterna fluktuerar.

Tänk, kan räntan på en ARM justerar så snart en månad från lånets start, beroende på villkoren för lånet. Viss terminologi att fråga om och uppmärksam på är:

* Livstids cap limit
* Index
* Marginal
* Periodisk eller justering cap limit
* Räntetak
* Lån omarbetning
* Alla betalning faktor

Generella fördelar från en traditionell inteckning är att du har betydligt mer flexibla betalningsalternativ och dina månatliga betalningar på uppkomsten av ditt lån är mycket lägre. En nackdel är att om du bara betalar minsta betalning varje månad, kommer ditt lån omarbetas vid något tillfälle och din långivare kommer att räkna om dina lån betalningar under de närmaste 30 åren baserat på återstående saldo. Detta kan drastiskt öka din månatliga lån betalning.

Återigen, fråga din långivare så många frågor som du kan tänka dig. Jämför termer, fördelar och nackdelar med varje. Se till att du förstår den terminologi som används och förhållanden innan enas och underteckna något lån.