trading po obligationer

fråga:
Mina handlare fortsätter att betala för mycket för PO obligationer. Kan du låta mig veta de variabler att använda vid prissättning och handel en PO bond?

svar:
Det finns olika typer av PO bindningar, såsom: PAC, TAC, SC, SEQ, PT, STP SUP, PO eller Remics etc.
Du måste vidta följande faktorer i beaktande innan ett bud eller be om en PO obligation:
• Osäkerheten om lån betalningar på grund av dålig dokumentation och mänskliga fel;
• Korrekt säkringsinstrument;
• Antalet säkringar som du behöver;
• Kostnader för säkring;
• In-och utresa,
• Rätt timing;
• Uppskalning förskottsbetalning modeller vektorering ut PSA / HLR med betoning på viktiga attribut, modifierad duration, effektiv längd, genomsnittlig livslängd och konvexitet med YB, Bloomberg eller INTEX;
• Prognosen betalningar givna inflation, inteckning tjänster avgifter och avvägningar lån;
• Är säkerheten backas upp av GNMA, FNMA, FHLMC eller en private label (hela lånet CMO)
po (a) po (b) PO (c)
PSA: 90% bas 110%
cpn wavg: 5,94 8,9 5,60
cpn sdev: 0,12 0,10 0,11
matta wavg: 307 311 300
fig 1

po (a) po (b) PO (c)
effektiv längd: 11,4 20,0 10,50

PO med 20,0 effektiva löptid är den mest volatila, så när du bid / ask du behöver veta rätt OAS och framåt ger kurvan, som ni kan se från figur 1, ovan. Det rätta sättet att se på figur 1 är det som en prop trader denna PO tillgångsslag kommer att uppskatta eller förlora 11% till 20% i händelse av en 100bps i utbyte förändring.

Som en prop handlare du vill chocka kassaflöde och varaktighet, vilket ger dig en uppfattning om var att bjuda. Målet är att undvika över att betala för en obligation och för att undvika att förlora på ett bud.

po (a) po (b) PO (c)
Längd: 4,0 8,6 3,49

En prop handlare bör kvantifiera exponeringen av förskottsbetalning modeller risken med betoning på PSA om affären är ny och HLR om affären är en erfaren man. Tänk på att stora mäklare återförsäljare har sin egen matris, är det viktigt att du använder offentlig information att analysera det pris som du vill betala för en obligation. När allt hade Long Term Capital Management sin egen matris och modellen gjorde misslyckas.

Den öppenhet och flexibilitet i din förskottsbetalning modellen bör tillåta näringsidkaren att modifiera parametrarna för att spegla din PSA / HLR förväntningar.

I handel Agency CMO PO bör du komma ihåg att PO skriver i en stigande priser miljö och uppskattar i en låg ränta miljö. Du Målet är att kunna berätta när du ska bjuda antingen med OAS eller framåt avkastningskurvan. När budgivningen för en nyemission är det viktigt att komma ihåg att värdet på din PO kommer att sjunka på grund av amortering, och diskonteringsfaktorer värde eftersom den ursprungliga principen minskar varje månad. Jag har prissatt över tusen PO (SUP, TAC, PT, STP, PAC, SEQ och REMICS), dessa obligationer är inte alla lika. Kom ihåg att OAS är inte slutet alla och vara alla rörliga, andra variabler såsom effektiva löptid, LTV, Fico värderingar och geografisk analys är så viktigt.

Det bästa för en hedgefondförvaltare att göra är att gå till en garant med hans / hennes egen kupong formel. Placera ett beslut i stället för att vänta på garant för att sälja dig några PO ingen vill köpa, och sedan få ett löfte om att värdet på din PO inte kommer att gå ner. Jag vet och har sett strukturer som var extremt lönsam och förblev så! Spelet PO trading är som Las Vegas: huset aldrig förlorar. Du behöver bara en erfaren aktör som kan gå tå till tå med hus och komma upp på toppen.

Kom alltid ihåg att det finns tillfällen att köpa och sälja PO. Frågan är, vet du det rätt tid? Och kan du värderar PO inom några minuter och lägga ett bud / säljkurs om du måste?

Sammanfattningsvis behöver en byrå CMO prop handlare att ha ett antagande baserat på den historiska volatiliteten vis-à-vis effektiva löptid, modifierad duration, och hur hastighet (PSA / CPR), förutom att veta VaR för varje PO.

Författare:
udo onwuachi, mba
senior CMO utvärderare