Trading Agency CMO omvänd rörlig obligationer

fråga:
Jag är en portföljförvaltare med aktiehandeln erfarenhet och inte räntederivat, hur kan jag inkludera omvänd rörlig obligationer utan att förstöra min P & L?

svar:
Dåligt P & L är ett resultat av ett dåligt förhandlat kupong formel och bristen på förståelse för hur man kan analysera säkerheter och strukturen.

Mitt mål är att ge dig en givande förklaring av hur man värderar och handeln omvänd rörlig obligationer i andra för att undvika tunga förlorar.

Dessa är några av de variabler som du bör titta på när decidind lägga bud / be om en omvänd floater:

säkerheter: wac, wala, cpn, hastighet

kupongstruktur:
bond typ, spak, CPN, dm, mössa målsnitt, ränta återställning, underliggande index, golv målsnitt, YLD fwd, och den effektiva längden.

säkring:
En portfölj med omvänd rörlig obligationer bör vara häck med optionsavtal.
Att köpa optionsavtal bör du fråga dig själv dessa följande frågor:

Ett. Vilket alternativ kontrakt bör användas för säkring?
2. Vilken månad?
Tre. Vilken lösenpris?
4. Hur många avtal ska användas?

Den första gemensamma organisationen av marknaden skapades av Credit First Boston 1983. Några av dagens, var aos handlare fortfarande i grundskolan, då det första gemensamma organisationen av marknaden var uppbyggd, så de var inte handel CMO under president Carter, AOS tvåsiffrig inflationstakten eller President Regan, AOS tvåsiffriga räntor. Således vann? T vet hur omvänd rörlig obligationer kommer att reagera i en tvåsiffrig inflation eller ränteläget.

Inte alla inverses är lika. De flesta är flyktiga, medan vissa inte. Också tänka på att du skulle kunna titta på PAC Inverse, SEQ omvända, PT omvända, SUP Inverse, Remic Inverse etc.

I en struktur av två trancher i jämförelse med en invers med fem strukturer, rekommenderar jag inte att du använder rekombination i att värdera det omvända. Dessutom signalerar den effektiva längden förändringen i kassaflödet beror på en förändring i förskottsbetalning hastigheter och ränteförändringar: dvs för de obligationer som är kopplade till 1M Libor, COFI eller T12. En näringsidkare bör veta hur säkerheter förskottsbetalning hastighet, inflation, swaptions räntor, konvexitet och framåt avkastningskurvan vid användning av YB tabellen.

Den omvända bindningen reset marginal är avgörande. Vad driver index nivåer, i vissa fall på valutamarknaden, spelar en roll i de flesta index som Libor. Varför? Utländska investerare i jakten på en bättre avkastning på sina investeringar kan köpa annan valuta istället för dollarn, på detta sätt, får de en bättre ränteintäkter på sin valuta, därmed tvingar Fed att välja att rädda dollarn eller bostadsmarknaden.

För en näringsidkare som betalar 64 cent på en dollar i den primära marknaden, om indexet slår strejken är det brukligt att den omvända utlånad till handel omkring 63 cent på en dollar till 65 cent på en dollar. I detta fall är det alternativ vad gatan tittar på och förutsäga index kommer att minska med 25bps. Dessutom är den allmänna uppfattningen att en högre nivå är vad ytterligare bps poäng när det omvända utlånad har drabbats av strejken. Men om index inte är lika med värdet av din omvända, kan resultatet bli någon, AOS ringa.

Som någon som har sett det omvända flytande universum och de misstag handlare gör, är det ingen överraskning att de flesta proprietary trading desk verkställande direktörer har en sömnlös natt medan hedgefonder stjärniga handlare sover som en baby.

Nu, med allt detta prat om alternativ här och alternativ som, don? T underskatta kraften i säkerhetens förskottsbetalning hastighet. Om ett stort antal människor gå ifrån sin inteckning betalning, kan du glömma det hög hävstång, för du vann, har pengar? T nog för att möta anställdas pensionsavgångar eller andra skyldigheter för den delen.

I modellering handlar du prenumerera förmodligen INTEX vilket innebär att du måste vänta på INTEX att skicka dig kassaflödet. Nu, om INTEX inte har modellerat affären och du kan inte vänta, bör programmerarna på din trading desk vet vad de ska göra. Jag rekommenderar att du sätter dig ner med din C + + utvecklare och jag berätta för dem de variabler som du behöver i övrigt för att komma fram till bid / ask priset för den omvända utlånad.

För att gå med vinst, måste ett omvänt floater förbindelseaffärsman förstå vad som är viktigt och vad, AOS inte avgörande om omvänd rörlig bond tillgångsslag, såsom marginal reset, framåt kurvan, swap, PSA / HLR där låntagaren betalar tillbaka lånet och OAS nivå etc. Till exempel, påpekade jag för egen räkning i rätt riktning se nedan.

Denna handlare skulle sälja 1.000.000 aktier av obligationer på $ 75,00 varje, och jag sa till honom att sälja den för $ 88.50/32 bas på mina algoritmiska beräkningar. I slutändan var handlaren betalade $ 88.50/32 för obligationen. Den viktigaste faktorn här var HLR hastighet, dvs den hastighet med vilken människor betalar tillbaka de lån som de lånat för att köpa sitt första hus i ett fall av fallissemang investeraren kommer att vara i trubbel. Den lärdomen här är behovet av en näringsidkare att ha en solid uppsättningar utvärdering färdighet som gruvor för min erfarenhet och quant förmågor får mig att värde obligationen och komma fram till ett bud / säljkurs.

Frågan är: Har din handlare vet när du ska köpa och när du ska sälja? Vissa omvänd rörlig bindningar är kopplade till de verkliga cyklerna fastighetsbranschen. Som någon som har sett tusentals inverser och värderas dessa med tanke på miljön räntan, kommer din förmögenhet ta fart. Den grundläggande frågan är strukturen och kassaflöde.

Den stora förlusten att ränte derivat tillgångsslag har sett under de senaste åren har att göra med handlare som förstod att LIBOR index som inversen är kopplad till och förskottsbetalning hastighet. Dessa handlare köper in styrka och sedan vända för att sälja svaghet. Merparten av tiden, behöver näringsidkaren inte en exitstrategi.

Som hedgefondsektorn blir en fullvuxen vuxen, och investmentbanker hoppar in i spelet, vilket innebär att det saknas erforderlig specialist ämneskategorier att titta på olika Agency CMO tillgångsslag. Men den goda nyheten här volymen av illikvida egendom som kommer att förvandlas till kontanter är mycket stort, därmed skapar möjligheter för stora välstånd. Medan Wall Street är kapitalmarknaden världens centrum och en mest innovativa sådan dessutom, förväntar jag Kina, Japan och Indien att följa efter i skapandet av förpliktelser säkerheter inteckning, därför kallar för efterfrågan för en hands-on, kryddat agentur CMO specialist. Som någon som har sett hela universum av byråns CMO inversa floaters, jag vet om och har sett inversa floaters och kamper hedgefondförvaltare och kommersiella banker trading desk har att komma fram till en köp / säljkurs på grund brist på handel erfarenhet.

Sammanfattningsvis är den avgörande frågan här kunnat lämna en bid / ask i den primära eller sekundära marknaden av inverterade floaters. Dessutom, se till att ha en post och exitstrategi. Ditt mål som en egen verkställande direktör är att se till att dina handlare gjort AO rätt köp / säljkurs vid försäljning omvända floaters.

Byrån CMO invers floaters är en mycket volatil tillgångsslag. Om du strukturera en solid invers floater du kommer att belönas. Om du köper en omvänd floater backas med dålig kvalitet säkerheter du kommer förblöda pengar klokt. Din Agency CMO omvända utlånad är bara så bra som säkerhetens utöka den.

Friskrivningsklausul: Denna är den privata uppfattning av författaren och inte det av någon organisation eller institution författaren är ensam ansvarig för dessa yttranden. Detta är inte råd att köpa eller sälja säkerheten. Denna artikel är endast i utbildningssyfte, och inte vara användas för något annat ändamål.