tracker inteckningar i Storbritannien

Det aktuella läget i ekonomin har haft en enorm inverkan på ekonomin för många. Familjer är i stridigheter, arbetare utsätts för uppsägningar, nedskärningar i timmar och även nedskärningar i löner. Många husägare försöker att “dra åt svångremmen” så mycket som möjligt, göra besparingar där de kan på sina utgifter, att förneka sig lyx och skära ned på icke-väsentliga utgifter där de kan. Som en inteckning förbrukar en stor del av en månadsinkomst människor letar efter de bästa erbjudandena från banker och mäklare inteckning. En liten del på en hög siffra kan resultera i värdefulla besparingar. Vissa människor känner att en tracker inteckning kan vara en lösning på sina problem – åtminstone i en liten, omedelbar sätt.

En tracker inteckning är ett lån säkrade mot en fastighet där den ränta som tas ut är garanterad att förbli densamma genom att följa eller “tracking” Bank of England basränta vid en given marginal överens ovanför den aktuella basränta och kommer inte att återgå till den SVR [standard rörlig ränta] vid någon tidpunkt under lånets löptid. De spårar kontinuerligt basräntan förrän du antingen har betalat av dina lån eller bytt din inteckning leverantör eller produkt.

Vanligtvis träna billigare än en utjämnade, flexibel, eller fast ränta inteckning – och även om kostnaden för en tracker inteckning kommer att falla för att matcha ett räntefall, kommer det också att stiga för att matcha en ränteuppgång. Tracker inteckningar som har rabatter och stegade rabatter inbyggda i dem finns också.

De senaste siffrorna visar att antalet tracker inteckningar tillgängliga har fallit 81% under det senaste året från 1937 till 366 och ettåriga tracker inteckningar har varit de största offren för hösten – förvånansvärt ned till två från 522. Två och tre års erbjudanden har minskat med cirka 73%, en återspegling av härdsmälta på bolånemarknaden i det nuvarande ekonomiska klimatet. Det är förståeligt att kunderna vill hitta den bästa affären och flytten av låntagarna till fast ränta erbjudanden under de senaste månaderna eftersom bankränta högg vettigt och har påverkat tracker inteckning tillgänglighet och attraktivitet, valet är nu begränsad. Den nya lägre Bank of England skattesatser innebär att marginalerna på tracker inteckningar över basräntan stiga från 0,9 procent för ett år sedan till 2,5 procent nu.

Dock kommer det förmodligen att bli en nedgång i nivån av fast ränta inteckningar säljs som priserna ökar och eftersom det har skett stora förändringar i tracker priser, kommer deras vädjan ökar inte självklart räntorna börja öka snabbt.

Fördelar med tracker inteckning är låga eller inga ERC [tidigt avgifter Återbetalning] och en bra ränta och avgift arrangemang med möjlighet till en förskjuten anläggning också. Europeiska forskningsrådet är förmodligen den mest tilltalande aspekten av tracker inteckning som tillåter kunderna att utnyttja byta till en fast inteckning när det passar dem bättre, förutsatt att de inte är “låst” eller innefattar en “droplock klausul.