topplån

Den andra hypotekslån är en fast ränta underordnad lån på den första inteckning. Den första inteckning skall betalas ut först innan topplån. Långivarna lånar oftast upp till sjuttiofem procent till nittiofem procent av hem kapital. Den hem kapital är skillnaden mellan aktuellt värde och beloppet skyldig.

Merparten av tiden, husägare använder topplån för att betala för skuldkonsolidering, hem förbättring, högskoleutbildning, eller andra kostnader. Och, husägare betala både inteckning samtidigt. Eftersom topplån är högre risk än bottenlån, långivarna tar extra åtgärd för att analysera risken. Förståeligt, har topplån högre ränta än den första inteckning. Även om husägare betalar högre ränta är räntan fortfarande lägre än de flesta kreditkort.

Räntorna varierar på varje bolåneinstitutet. Den lägsta räntan betyder inte nödvändigtvis det bästa erbjudandet. De kostar engagera i någon inteckning. Och kostnaderna är olika för varje inteckning långivare. Fråga alltid om den årliga räntan (APR) som berättar den sanna kostnaden för att låna. De bolåneinstitut ska offentliggöra den effektiva räntan enligt lag.

Mortgage Långivare beräkna andra inteckning betalning samma som en vanlig inteckning månadsbetalning. Faktiskt, husägare har möjlighet att betala varje månad, varannan vecka, och extra utbetalning som alla andra inteckning. Räntan och betalningstiden är densamma på lånets löptid. En nyare typ av topplån som kallas hem kapital kredit (HELOC), ger mer flexibilitet. Husägare kan även betala ränta endast på tidigare perioder. Därefter betalar husägare regelbunden betalning på senare perioder. Vissa bolåneinstitut tillåter klumpsumma på mognad att släcka skulden. Detta kallas ballong betalning. En standard för topplån betalningsrisker titeln på hemmet, eftersom titeln i hemmet fungerar som säkerhet för den andra inteckning.

Livslängden på topplån kan vara så kort som fem år. Några andra inteckning går så länge som femton år. Och, går några andra inteckning så långt som trettio år. Naturligtvis tar det längre tid att betala av större topplån. Och väljer husägare för en längre löptid.

De bolåneinstitut erbjuder ett kraftfullt verktyg som kallas topplån. I en svår skuldkris, kan den andra inteckningen konsolidera alla skulder med en lägre ränta än de flesta kreditkort. I nödfall, kan den andra inteckningen betalar också hem förbättringar, renoveringar hemma, högskoleutbildning, eller andra kostnader. Emellertid leder ett missbruk av andra inteckning för att återta i hemmet genom bolåneinstitut. Det är lämpligt att veta hur mycket du har råd att betala innan du tar topplån. Mortgage Långivare erbjuder också olika ränta. Lägsta räntan får inte vara det bästa erbjudandet. Det är viktigt att veta den årliga räntan (APR) som berättar den sanna kostnaden för att låna. Lagligt, kommer hypotekslåneinstitutens avslöja den effektiva räntan till husägare.