topplån Varför skulle jag behöva en

En andra inteckning innebär exakt vad den säger. Om du tar ut en andra inteckning, tar du ut ytterligare en inteckning i en fastighet som redan har en inteckning. Naturligtvis måste det finnas kapital i fastigheten. Det är, måste det ha ökat i värde sedan den första inteckning togs ut.

Det är oftast bara en anledning till att ta ut en första inteckning – det är att köpa din fastighet. Men nu du redan har i huset, du vill dra nytta av de pengar som är bundna i den. Det kan vara alla möjliga olika skäl söker en andra inteckning.
• En av de vanligaste orsakerna är att konsolidera skulder, eller bara som ett sätt att minska dina utgifter genom att rulla upp belopp du är skyldig, såsom kreditkort saldon och övriga lån. Detta kan hjälpa dig budget genom att ha endast en månatlig betalning i stället för flera, och detta kan mycket väl vara på en lägre ränta. Om du har problem med skulder, kan det hjälpa dig att förbättra din kreditvärdighet.
• Den andra mycket vanlig anledning till att ta ut en andra inteckning är att förbättra ditt hem. Långivare vill låna för hem förbättringar eftersom det gör deras säkerhet mer värdefull. Av denna anledning, kanske du upptäcker att du får mer förmånliga räntor.
• En andra inteckning kan vara ett bra sätt att hjälpa dig köpa ett andra hem, som ett enklare alternativ till att få en inteckning i det nya hemmet. Naturligtvis skulle du ha en enorm mängd kapital i din bostad för den andra inteckning för att vara tillräckligt för att köpa den andra hem helt, men åtminstone det kan ge en bra insättning.
• Många människor använder en andra inteckning för att betala skolavgifter, eller för att finansiera sina barns universitet eller högskoleutbildning.
• En god anledning för att leta efter en andra inteckning är att finansiera ett nytt företag startas. Det slår verkligen gå med mössan i hand till banken chef, som vanligtvis tar mycket övertygande att din idé är genomförbar. Det är sant att en långivare i en andra inteckning skulle ställa fler frågor i denna situation, men på grund av säkerheten långivarna har, är det fortfarande lättare än att få ett banklån.

Det finns gott om skäl för att ta ut en andra inteckning. Den extra kapital i ditt hem är det – varför inte utnyttja det?