topplån vad du behöver veta

Ibland i livet kan det vara nödvändigt att komma med en summa pengar för oväntade utgifter eller ens kostnader som du kanske inte ha råd utan ett inflöde av kontanter. I dessa fall kan en andra inteckning kan komma i ganska händig. Innan du tar ut en andra inteckning, men ska du veta hur de fungerar och vilka fördelar och nackdelar med topplån.

I grund och botten ett topplån uppstår när du tar ut en annan inteckning ovanpå den befintliga inteckning i ditt hem. Denna typ av lån är säkrade med fastigheten som säkerhet. Naturligtvis tar det första inteckning företräde i händelse av att du standard på lånet. Eventuella medel som är kvar skulle sedan appliceras på den andra inteckning.

Många människor använder ofta topplån för sådana utgifter som hemma förbättringar, inköp av en andra eller fritidshus och att konsolidera andra skulder med en lägre ränta. Naturligtvis kan du också kunna använda intäkterna från ditt topplån för andra alternativ, men du bör alltid ha i åtanke att du sätter ditt hem i riskzonen för inköp och vara säker på att du kan motivera risken för detta ändamål.

En av de stora nackdelarna med ett topplån är att räntan brukar vara högre än din första inteckning. Långivare insistera på högre räntor eftersom de förstår att de vann, AOT vara den första i raden i händelse av att du standard på lånet och de behöver för att skydda sina tillgångar, så de gör detta med högre räntor. Naturligtvis, priserna är oftast lägre än vad man kunde få med någon annan typ av lån och mycket lägre än kreditkort.

Du bör också vara medveten om att du, typiskt Äôll vara ansvarig för några ganska betydande avslutande kostnader på topplån. Om du kan? T betala dessa avgifter, kanske du inte kan räkna ut en andra inteckning på din egendom.

På grund av den mängd av risk måste du vara absolut säker på att du har något annat alternativ innan du tar ut ett sådant lån. Efter allt, du riskerar att förlora ditt hem, så du bör vara säker på att du, Aore villig att ta risken samt vara relativt säker på att du kan täcka de ytterligare lån betalningar.

Om du bestämmer dig ett topplån är det rätta alternativet för dig, vara säker på att shoppa runt för priser innan det första erbjuds dig. Du kanske kan få bättre villkor eller en lägre ränta genom att shoppa runt.

Alltid se över villkoren för att vara säker på vad du, Aore accepterar att betala. En av de mest typiska arrangemang med många andra bolåneinstitut är att knyta så kallad frivillig försäkring in med din inteckning. Beroende på nivån på din nuvarande försäkring, kanske du inte behöver denna extra täckning och kostnad. Dessutom, alltid se till att du vet hur mycket du, Aore betalar för stängning kostnader, t.ex. ansökningsavgifter, poäng för att få en lägre ränta och avgifter utvecklingssamtal.