topplån kan kåphuset kostnader

I dessa tider av stigande räntor, topplån eller första inteckning refinansiering kan vara just den sak att hålla dina boendekostnader från att gå genom taket. I en artikel nyligen i Parade magazine, Hur man kan spara på din inteckning, ansåg Lynn Brenner frågan,

“Kommer din boränta gå upp?”
“Om du har en fast ränta inteckning, har du inget att oroa sig för. Men miljontals husägaren sitter på en ekonomisk bomb: Deras månatliga betalningar är förinställda att skjuta i höjden någon gång under de närmaste 18 månaderna. Dessa ägare har hybrid justerbar ränta inteckningar (vapen), som börjar med en fast ränta under tre till 10 år men senare justeras årligen.

“Låt oss säga att du har köpt ett hus i 2003 med en $ 200.000 treårigt hybrid ARM. För de tre första åren, var din ränta om 3,8% och din månatliga betalning var $ 930. Men detta år, kan din ränta återställas till 7,3%, säger Greg McBride, senior analytiker på Bankrate.com, en privatekonomi webbplats. Det innebär att din månatliga betalning kunde hoppa till $ 1334. ”

Brenner fortsätter att rekommendera att, “Om du har en justerbar sats inteckning som är på grund av att justera detta år eller under 2007, anser refinansiering. Ta ut ett nytt lån med olika villkor och betala av den gamla kan du spara pengar. Refinansiering är inte meningsfullt för alla, dock. Om du tänker flytta på ett år eller två, till exempel, kan du inte spara tillräckligt för att ta igen kostnaderna för refinansiering-vanligen ca 1,5% till 2% av lånet.

“Om du planerar att stanna i ditt hus 10 år eller längre, är en fast ränta inteckning värt den extra kostnaden för att undvika räntehöjningar. En hybrid ARM är lite billigare, men du är sårbara för framtida räntehöjningar, så leta efter en vars fast ränta varar så länge som du förväntar dig att bo i huset. ”

fördelarna med fast ränta topplån
Fast ränta topplån kan vara billigare än refinansiering bottenlån. De har oftast lägre årliga procentsatser (APR) än andra former av lån och de kan spara på skatter eftersom räntan på bolån är avdragsgill. Topplån är också lättare att få än lån utan säkerhet eller krediter.

Som en första inteckning, består en andra inteckning betalning av kapital och ränta. Till skillnad från en första inteckning, ingenting tas i deposition för att täcka kostnader som husägare försäkring, fastighetsskatt och privata försäkringar för hypotekslån.

Att ansöka om ett topplån är ofta snabbare än refinansiering en första inteckning och kräver en hel del les pappersarbete. Det är tryggt och säkert att ansöka online från bekvämligheten av ditt eget hem.

inteckningar som produkter
Bolån är produkter, precis som bilar eller nya vardagsrum möbler-bara en hel del dyrare. Ett hem är ofta de största finansiella transaktioner människor någonsin göra. Före undertecknandet av lån papper, få information från flera långivare. Jämför all viktig information såsom räntor, punkter rabatt, kostnader stängning, advokatarvoden, titel och försäkringar, etc.

Om du har dålig kredit, kommer du att debiteras en högre ränta, men enligt The Equal Credit Opportunity Act, kan du inte nekas ett lån på grund av ras, hudfärg, religion, nationellt ursprung, kön, civilstånd och ålder.

För att få aktuella priser på inteckning refinansiering, besök www.easysecondmortgages.com. För en konkurrenskraftig topplån citat, kolla in Easy Mortgage refinansiering.