topplån grunderna

Ett topplån används ofta när en fastighets investerare inte kan få 100% finansiering för sitt inköp. Det kan vara så att han inte vill använda sina egna medel för att leverera 5% -20% som krävs för deponering, eller kanske han inte har detta belopp. Genom att erbjuda en andra inteckning till en annan part, kan han komma åt de pengar som behövs.

För att hitta någon som är villig att ge dig en andra inteckning, kan du ringa advokater, eftersom de ofta erbjuda topplån – antingen för egen räkning eller att deras klienter. Finans mäklare kan också komma överens om att ge dig en andra inteckning, eller säljaren av fastigheten kan vara villiga att göra det. Även den person som erbjuder ett topplån är i själva verket inte kommer att få mycket ut av det bör du standard, är de eniga om att räntorna är högre än på en första inteckning. Detta kompenserar dem för att extra risk.

Och om du inte vill betala så hög ränta du kan refinansiera så snart du har pengar och betala ut dem. Genom att få en andra inteckning kommer du inte bara undvika att injicera dina egna pengar i affären, men också undvika att betala långivare försäkringar för hypotekslån (LMI) på din första inteckning, vilket är en bra räddning.