topplån få bästa

Så du har bestämt dig för att leta efter en andra inteckning. Förmodligen innebär det att du är i behov av pengar av någon anledning. Det kan vara att du har skuldproblem och vill konsolidera dem. Eller du kan kräva pengar för ditt barns skolavgifter eller en förlängning av huset.

Oavsett din anledning, du uppenbarligen inte har pengar att bränna. Så det är klokt att inte slösa bort den. Detta innebär att det inte är lämpligt att ta det första citatet du får för ett topplån. Du måste leta efter det citat som är bäst för dig.
• Det finns flera olika typer av långivare som erbjuder topplån erbjudanden, inklusive banker och hypoteksinstitut. Även vissa finansiella institutioner kan ge dem, och även vissa kreditinstitut. Om du försöker göra med alla dessa individuellt att jämföra erbjudanden, kommer det att ta för alltid och du kommer att vara uttömda. Det bästa du kan göra är att prata med en inteckning mäklare, som kan peka dig till den bästa produkten för dig.
• Du måste vara medveten om de olika avgifter som måste betalas till långivaren för den andra inteckning. Alla dessa måste beaktas innan man kan nå ett avgörande om hur attraktivt ett erbjudande är.
a) uppläggningsavgifter. Många andra bolåneinstitut ut en avgift, som kan vara upp till 1 procent av det totala lånet. Långivaren får ta ut en större avgift om räntan är särskilt konkurrensutsatt. De kan be om det på framsidan, eller lägga till lånet. Om det senare, kommer du att betala ränta på det för lånetiden, så du bör försöka få dem att låta dig betala upp framför.
b) Högre utlåning avgift (tidigare känd som Mortgage Skadestånd Premium). Dessa bidrag är att skydda långivaren, inte du. Du behöver normalt inte behöva betala en högre utlåning avgift om lånet inte går över 75 procent av värdet på fastigheten, men i fallet med en andra inteckning det nästan säkert kommer. Men ju mer kapital du kan behålla i fastigheten, kommer den lägre premien vara. Tips: se upp för andra bolåneinstitut som inte ställer denna avgift – men se till att de inte ta igen detta genom att ta ut högre priser.
c) Undersökning och värdering avgifter. Om du tar ut ditt topplån med samma långivare som din första, kanske du inte betala dessa avgifter. Om det är en annan långivare, kommer du antagligen. Dock kommer vissa långivare erbjuda att inte ta ut avgifter för att säkra din verksamhet – så håll utkik efter dessa långivare.
• Det är viktigt att jämföra räntor när du väljer din topplån, men titta noga på ränta långivare avgifter, för att se till att det är inte bara en “inledande” takt. Ibland långivare kan rabbla du med en mycket attraktiv figur, men efter en tid du upptäcker att du faktiskt betalar mer än den nuvarande takten. Du måste också kontrollera om det är ett fast eller rörlig ränta och bestämma vilket är bättre för dig. Få hjälp av en mäklare eller finansiell rådgivare vid behov.

Det är viktigt att åka runt mycket noga och väga upp allt som finns på erbjudandet. Kontrollera “gungor och karuseller” – dvs erbjudanden som ser fördelaktigt i ett område, men kan ta igen det någon annanstans. Om du gör dina läxor noggrant, bör du kunna göra en betydande skillnad för kostnaden för ditt topplån. Detta kan bara vara bra för din ekonomiska hälsa!