topplån eller kapitalandelslån är de båda samma

I den finansiella arenan, många termer som används för att förklara vad som utgör vara samma sak. Bolån är bostadslån och eget kapital är det kontanta värdet på ditt hem. En term som används som ibland orsakar förvirring är topplån. Nej, detta är verkligen inte en ytterligare inteckning, snarare är det ett vinstandelslån som fungerar lite annorlunda från ditt hem inteckning. Läs vidare och jag kommer att förklara hur ett topplån fungerar.

När du köper ett hem, sätter inteckning företaget en kvarstad på ditt hus. Detta innebär att om du standard på din inteckning inteckning företaget kommer att vara första i raden för att få ditt hem i händelse av en avskärmning. Någon annan borgenär med intresse för dina tillgångar kommer att vara i en sekundär position när det gäller att ha rätt på din fastighet.

I fallet med en andra inteckning, är denna typ av lån faktiskt ett hem kapital lån. Det fungerar så här: du har byggt upp tillräckligt med eget kapital eller kontanter värde i ditt hem och du väljer att utnyttja dessa medel för hem reparationer, eller något annat projekt även för ditt barns högskoleutbildning. Såvitt långivaren går, har de en andra kvarstad på din fastighet, men först efter en kvarstad av den primära eller första inteckning innehavaren har uppfyllt i fallet med en standard. Således är ett hem kapital lån eller topplån lite mer riskfyllda för andra långivare därför din ränta kommer förmodligen vara två till tre procentenheter högre än den nuvarande takten av en fast ränta inteckning på tiden att du tar ut den andra inteckning.

I många fall kan konsumenten också finna det fördelaktigt att helt enkelt besöka den primära inteckning företaget och göra det hem kapital lån genom dem. I detta fall inteckning företaget har den första och andra panträtter på fastigheten genom både den första och andra inteckning. Senare, om du väljer, kan du refinansiera de två lånen till ett lån speciellt om ett bättre pris kan realiseras. Din ursprungliga långivaren skulle gärna göra detta för dig, men ett konkurrerande långivare kan få ett bättre pris, så leta.

I båda fallen kan du få skatteavdrag genom de två lån som är tillåtna enligt statliga och federala lagar. Kontrollera med en fastighet eller revisor för att avgöra hur du kan maximera dina bostadslån till din fulla skattefördel.