Topp 5 sätt att undvika bolånekrisen

De flesta människor i dessa dagar har hört hur dåligt kreditkrisen har påverkat bolånemarknaden i Storbritannien, med många långivare som har återtagits erbjudanden, skärpt kriterierna, och hopfällbara upp priserna. Detta har gjort det allt svårare för många människor att få en lämplig inteckning eller remortgage deal.

Om du funderar på att ta ut en inteckning eller remortgage under de kommande månaderna så finns det några steg som kan hjälpa dig att undvika några av de problem som har drabbat inteckning sektorn, vilket gör det lättare att få en mer prisvärd affär.

Ett. Jämför erbjudanden. Även om det har varit en hel del press när det gäller långivare skära ned på erbjudanden och vandring upp priserna, är det viktigt att komma ihåg att kostnaden och tillgången på bolån kan variera från en långivare till en annan. Det kan verkligen löna därför att ta tid att leta och jämföra bolån från en rad olika långivare för att hitta den mest prisvärda och lämpliga för dina behov och förutsättningar.

2. Använd en specialist. Du kan känna att på grund av dina omständigheter hitta en inteckning kommer att visa sig vara mycket svårt och tidskrävande. I så fall kan du gå bättre med en inteckning mäklare med specialiserade länkar till bolåneinstitut. Dessa mäklare kommer att få en mycket bättre uppfattning om vilka långivare som är mest benägna att betrakta dig som låntagare utifrån dina behov, budget och omständigheter.

Tre. Upprätthålla god kredit. Ett antal grupper har drabbats mer än andra till följd av oron på bolånemarknaden, och detta inkluderar dem med dåliga krediter. Om du har en anständig kreditvärdighet se till att du behåller detta genom att hålla upp med Bill och skuldåterbetalningar. Om du kredit är dålig måste du se till att du börja göra regelbundna och aktuella återbetalningar på dina räkningar och skulder, och betala av så mycket av din skuld som möjligt för att försöka öka din kredit när du ansöker om ett inteckning.

4. Agera snabbt. Färska rapporter har visat att vissa långivare erbjuder några mycket konkurrenskraftiga inteckning erbjudanden men bara erbjuder dem för en mycket kort tid innan piska dem bort från hyllorna. Du bör därför hålla ögonen öppna och agera snabbt om du ser ett frestande inteckning affär på marknaden, eftersom det inte kan vara där för länge.

Fem. Höj en insättning. Många långivare har begränsat sina mest prisvärda inteckning erbjudanden till dem som kan lägga ner en större insättning, så om möjligt höja så mycket du kan mot en insättning på ditt lån, eftersom detta kommer att ge dig tillgång till bättre avtal med många långivare.