topp 5 saker att tänka på innan du väljer en inteckning mäklare

Medan köpa ditt första hem eller ditt nästa hem kan vara en spännande möjlighet, kan säkra finansiering ofta vara stressande. Det finns många dokument att fylla ut, bildar att underteckna, av vilka många kan vara förvirrande. Du behöver senaste skatt filspån, bankkonto och listor kapitalförvaltare och mer. I en tid när det är viktigast att betala dina räkningar i tid, kan oron för att fatta rätt beslut om finansiering orsaka även de mest flitiga att glömma. Hur vet du som bäst kommer att hjälpa dig igenom denna process med ärlighet och integritet? Om du köper eller refinansiering en fastighet, finns det flera saker att titta efter i en inteckning mäklare.

Ett. Lokal bank, nationella långivare eller inteckning mäklare? Det första du bör tänka på är inteckning erbjuder att bankerna göra tillgängliga direkt. Ofta människor vände sig bort från sina banker på grund av otillräckliga medel eller kredit poäng. Långivare är ofta mindre stränga, men har ett begränsat utbud av lån produkter. Om du inte känner att du kan hitta den bästa affären på egen hand, kanske du vill hyra en inteckning mäklare som kommer att göra benet arbete och hitta en långivare med de bästa villkoren för att tillgodose dina specifika uppsättning omständigheter och behov.

2. Sök efter rykte. Vänner, arbetskamrater och släktingar som nyligen har gått igenom ett hem inköp är en positiv källa till information om att välja en inteckning mäklare. Om de har haft en positiv erfarenhet av att arbeta med en viss mäklare, kanske du kan slappna av lite och arbeta mer bekvämt med denna mäklare. Kontrollera om mäklaren är medlem i Better Business Bureau, och huruvida det finns vittnesmål från tidigare kunder.

Tre. Håll alla dörrar öppna. Folk köper sällan det första hem de ser, och det finns heller ingen anledning att acceptera den första inteckningen du erbjuds. En bra mäklare kommer inte pressa dig till ett speciellt låneprogram. Även om de kan rekommendera en viss inteckning produkt, bör din inteckning mäklare presentera dig med en mängd olika produkter som du kan välja. Se till att du förstår nyttan av varje innan du gör ditt eget välgrundat beslut. Om du inte känner din mäklare besvara dina frågor så att du förstår i ditt första eller andra mötet, hitta en annan mäklare att arbeta med som kommer.

4. Körkort, äktenskap licens, mäklare licens. Se till att mäklare du funderar på är licensierade i det land där du köper eller refinansiering. Till exempel kan en inteckning mäklare i New Hampshire inte nödvändigtvis licensieras till mäklare lån i andra stater. Också, New Hampshire inteckning mäklare, som de i någon stat, måste gå igenom en ansökningsprocess själva. Inteckning mäklare program i New Hampshire övervakas av Banking Department Of The State of New Hampshire. Dessutom inteckning mäklare gör affärer i New Hampshire har ett affiliate samarbete med National Association of Mortgage Brokers. Tänk på din mäklare bör veta din statliga specifika lagar och licensieras i det land där du vill köpa eller refinansiera ett hem.

Fem. Specialiteter. Inteckning mäklare har ofta specialiteter. Vissa nischer i inteckning industrin är: dålig kredit finansiering, omvänd lån, nya bostadsköp, bostadslån eget kapital, refinansiera hypotekslån, VA lån, bostadslån förbättring och mer. Om du har ett specifikt behov, såsom dåliga krediter finansiering, hitta en mäklare som har gjort detta deras passion.