topp 5 inteckning frågor bland första gången hem köpare

Här är vad vi gjorde. Vi granskade alla frågor mailas till Hem Köpa institutet under de senaste sex månaderna. Vi gjorde en lista över de vanligaste inteckning-relaterade frågor som skickats in av bostadsköpare, och vi svarade dem nedan. Vad är resultatet? En måste-läsa artikeln för första gången hem köpare!

Så här är de, som börjar med den vanligaste inteckning fråga vi får …

Ett. Vilka kredit värdering behöver jag för att få en inteckning?

Förr i tiden fick vi inte denna fråga lika mycket som vi gör idag. Ändå har det stigit snabbt till # 1 när det gäller frekvens. Det finns två skäl till detta – den ekonomiska recessionen och mediebevakning. Höljet krisen 2008 ledde till en fullskalig ekonomisk recession under 2009. Lång historia kort, är det svårare att kvalificera sig för ett hypotekslån i den nuvarande ekonomin. Långivare idag är mer strikta med sin utlåning kriterier, inklusive kredit poäng. Det har funnits gott om mediebevakningen om allt detta, och det är därför så många bostadsköpare ställer denna fråga. Så låt oss besvara den.

Först måste du inse att siffrorna är jag på väg att ge dig är bara genomsnitt. Varje långivare har sina egna normer och kriterier, och de varierar en hel del. Långivare kommer också se över andra kriterier, utöver din kredit värdering (inkomst, skuld, överkomliga priser, etc.). I den nuvarande ekonomin, behöver du antagligen en kredit värdering av minst 670 för att kvalificera sig för ett hypotekslån. För att få de bästa priserna på en inteckning, behöver du en poäng på 750 eller högre. Återigen, är dessa siffror inte satt i sten. De är bara ett medelvärde för de senaste undersökningarna.

2. Hur mycket av ett hypotekslån kan jag råd?

Det viktigaste att förstå är att du måste svara på denna fråga för dig själv. En inteckning långivare kan inte berätta för dig hur mycket du har råd att betala varje månad – de kan bara berätta vad de är villiga att låna ut. Det är möjligt att få godkänt för en inteckning som är för stor för dig. Det händer hela tiden, och det ofta slutar med en avskärmning situation. Så du behöver för att ställa din budget hem köper tidigt i processen, innan du börjar prata med långivare.

Detta är en relativt enkel process. Allt du behöver göra är att dra ifrån din månatliga utgifter från din månadsinkomst, netto (efter skatt), och du har en ungefärlig uppfattning om vad du har råd att betala mot en inteckning varje månad. När du lägger upp din månatliga utgifter, inkluderar allt utom dina löpande betalningar hyra – du kommer inte att ha en hyra när du köper ett hem. Var noga med att redogöra för representation / fritid kostnader, pension och besparingar bidrag, och vad skulder du har för närvarande. Subtrahera dessa kostnader från din månadsinkomst, och använda den siffran som en månatlig gräns för din inteckning. Överskrid inte det maximala beloppet, även om en långivare godkänner du ha mer. Håll dig inom din budget!

Tre. Hur ansöker jag om en FHA lån?

Låt oss börja med en snabb definition. En FHA lån är något bostadslån som är försäkrad av Federal Housing Administration, som är en del av Institutionen för bostäder och stadsutveckling / HUD. FHA faktiskt inte göra lån till konsumenterna – snarare de försäkrar de lån som primära långivare.

Dessa lån ger vissa fördelar för första gången hem köpare. Långivare får garanterad återbetalning från den federala regeringen, även om husägare hamnar försumliga på lånet. Denna regering stöd gör det lättare för bostadsköpare att kvalificera sig för FHA lån. Du behöver inte lägga så mycket pengar ner (så lite som 3,5%), och din kredit värdering behöver inte vara perfekt. Det är den primära överklagande av FHA bostadslån.

För att ansöka om en FHA lån, skulle du behöva börja på FHA hemsida. Därifrån kan du hitta en lista över FHA-godkända långivare i ditt område, och du kan ansöka till programmet direkt genom dessa långivare. Du kan faktiskt börja denna process genom antingen HUD eller FHA webbplatser. Här är länkarna:

* Http://www.fhaoutreach.gov/lender/lender.do
* Http://www.hud.gov/ll/code/llslcrit.cfm

När du lämnar in en ansökan med en FHA-godkänd långivare, kommer de att se över din ekonomiska situation och berätta (A) om du är kvalificerad för programmet och (B) vilken typ av kurs / termer du kan få.

4. Hur får jag lånelöfte för ett hypotekslån?

Det är klokt att få lånelöfte för ett hypotekslån innan du börjar hus jakt. Det hjälper dig att begränsa din sökning till de typer av bostäder du faktiskt har råd. Säljare kommer också att ta ditt erbjudande mer på allvar om du har din finansiering uppradade. Lyckligtvis är det en enkel process. Bara kontakta din valda långivare och berätta för dem att du vill få lånelöfte för en inteckning. De kommer att ställa in ett möte och berätta vad du ska ta med (W-2 uttalanden, kontoutdrag, betala stubbar, etc.).

Efteråt, kommer långivaren att berätta hur mycket de är villiga att låna ut dig, baserat på din ekonomiska situation. De kommer också att ge dig ett lånelöfte brev med samma information.

Fem. Ska jag välja en fast eller justerbar ränta inteckning?

En fast ränta inteckning håller samma ränta under hela lånets löptid. Tvärtom har en justerbar ränta inteckning (ARM) en ränta som kommer att justera eller “reset” med några år. Dessa dagar, de flesta ARM lån börjar med en fast ränta under en viss tid, vanligen tre till fem år, och kommer att börja justera efter detta. Under den inledande räntebindningstiden, kommer en ARM lån har oftast en lägre ränta än en vanlig fast ränta inteckning. Detta är varför vissa bostadsköpare väljer ARM lån i första hand – för att få en lägre ränta, och därmed en mindre inteckning betalning varje månad.

Jag rekommenderar generellt fast ränta inteckningar för personer som kommer att bo i ett hus under en längre tid, mer än ett par år. Den enda gången jag ens skulle överväga en justerbar / ARM lån skulle vara en kortsiktig hemvist, där jag visste att jag skulle sälja hemmet inom några år. Till exempel gjorde jag min sista militära turné i Maryland, och jag visste att jag skulle flytta ut från staten efter två år. Så jag använde en ARM lån för att få en lägre ränta, och jag sålde hem långt innan den treåriga punkt där det skulle börja justera. Detta är den enda typ av situation där jag rekommenderar ARM lån. För långsiktig hemvist, rekommenderar jag en fast ränta inteckning för förutsägbarhet.

Du ska lära dig allt du kan om fasta och justerbara bolån, och välja den som bäst passar dina behov. När du lär dig om de olika fördelar och nackdelar med varje alternativ, och självklart val kommer att börja dyka.