topp 5 frågor och svar i samband med omvända bolån

En omvänd hypotekslån även känd som HECM (Home Equity Conversion Mortgage) är en bästa lösningen för dem som har ett hus men har lite cash-in-hand och kämpar för att betala skatter, skulder och andra utgifter.
Det finns några frågor som besvärar låntagaren innan han ansöker om denna typ av lån. Låt oss förstå mer innan du bestämmer dig:
Ett. Duger min hem?
Svar: Om titeln av fastigheten är i ditt eget namn och är ett enfamiljshus, kommer du vara berättigad till en omvänd inteckning. Även om det är en till fyra enheter hem och du ockupera en av enheterna, kommer hem kvalificera sig för omvänd inteckning. Dessutom, om du bor i en bostadsrätt och det är HUD-godkänd, uppfyller den också de riktlinjer för att kvalificera sig för denna typ av lån.

2. Vem äger mitt hem efter att jag tar en omvänd hypotekslån?
Svar: Du, som låntagare kvarstå som ägare av fastigheten så länge du föredrar att stanna i hemmet.

Tre. Vad händer med mitt hem när jag förgås?
Svar: När du försvinna, kommer dina arvingar betala tillbaka lånet, antingen genom att sälja ut i hemmet eller genom att betala från sina personliga tillgångar. Arvingarna kan bara överföra äganderätten av fastigheten i deras namn när de betalar tillbaka hela beloppet tillbaka till långivaren.

4. Hur mycket pengar kan jag få?
Svar: Beloppet baseras på låntagarnas ålder, den rådande räntan på tiden samtidigt ansöker om lån, det beräknade värdet på hemmet. Minns, ju äldre du är, desto mer kommer du att ha rätt för din fastighet. Den minsta urvalskriterium är 62 år.

Fem. Vilka former av betalning?
Svar: lika stora månatliga betalningar, kredit, fullt klumpsumma och en kombination av alla alternativ är de betalningssätt du kan välja mellan.

Det finns erfarna och pålitliga omvänd bolåneinstitut som guidar dig rätt alternativ enligt dina krav. Ta kontakt med en av långivarna för att göra ditt liv enkelt.