Topp 5 Faktorer för att tillämpa omvänd hypotekslån

Pensionärer är alltid rädd för att ansöka om lån för att behålla sin livsstil och sätt att leva. De är alltid i rädsla att långivaren tar bort deras hem i gengäld av lånet eller de kommer att belastas med månatliga lån betalningar. En ny typ av lån som är en senior omvänd hypotekslån hjälper pensionärer med kontanter utan att ta deras hem. Senior omvänd hypotekslån är också känd som Home Equity Conversion Mortgage (HECM).

Nedan är de 5 faktorer som anses för att föredra omvänd hypotekslån över någon annan typ av lån för pensionärer:

Ett. Långivaren kan inte ta ditt hem i utbyte av kontanter. Så kommer den här typen av lån inte ändra ägandet av hemmet under några omständigheter.

2. Det anses som den skattefria alternativ i jämförelse med de andra alternativ som du har för att få omedelbar kontant.

Tre. Värdet på hemmet, HECM räntenivån och ålder låntagaren har direkt påverkan av det belopp som en senior husägare kommer att få i gengäld för denna typ av lån.

4. En pensionär behöver inte betala några månatliga betalningar tillbaka till långivaren. Beloppet återvinns genom att sälja hemmet efter att han passerar genom eller växlar till en annan plats.

Fem. Det är en obligatorisk försäkring som kapitalet är intressen och andra kostnader återhämtat sig från hemmet försäljningspriset och resten av beloppet tas från försäkringen. Detta innebär att långivaren kommer att få hela beloppet och låntagaren kommer aldrig att förlora sina övriga tillgångar.

Det är mest föredras av seniorer som inte vill ärva sin egendom till sina barn eller anhöriga. Utöver detta, kommer denna typ av lån ärva aldrig skulden till dem också. Så, kan en person som tillbringar sina sista storhetstid åren med glädje.