topp 10 anledningar omvänd inteckningar är säkra för seniorer

Ett. Omvänd inteckningar har aldrig en månatlig inteckning betalning! Du kan inte standard på lånet, och ditt hem kan aldrig utestängas på av någon anledning rör din Reverse Mortgage.

2. Den Reverse Mortgage är 100% federalt reglerad. Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD) och Federal Housing Administration (FHA) har utformats och reglera alla HECM Omvänd inteckningar. De har reglerat avsluta kostnader, ägande / title rättigheter, och räntor för att skydda äldre villaägare. Dessa regler gäller för alla långivare.

Tre. Den Reverse Mortgage är en _non-recourse_ lån. Detta innebär att lånet är mot värdet av home_not mot andra tillgångar av din egendom. En omvänd inteckning kan aldrig vara _called_ och bör något hända att sänka värdet på hemmet, skyddar den federala regeringen dig med en garanti för att du aldrig kommer att ansvara för den skillnaden.

4. Det finns ingen _time-limit_ med en omvänd inteckning. Lånet varar så länge hemmet är din primära bostad.

Fem. En omvänd inteckning rådgivning session krävs med en HUD godkänd tredje part-representant. Deras jobb är att utbilda och informera dig om alla aspekter av Reverse Mortgage programmet. Rådgivningssessioner krävs innan bedömning som beställs och lån stängning.

6. Den Reverse Mortgage bär en låg ränta (med en fast option). Hastigheten är knutet till den amerikanska statsobligation, INTE aktiemarknaden.

7. Den Reverse Mortgage skyddar dina rättigheter som en husägare.

8. Den Reverse Mortgage har inga hälsokrav, minima kredit eller begränsningar inkomster. Varken din inkomst eller din kredit värdering har någon betydelse för att kvalificera för en omvänd inteckning. En fysisk krävs inte eftersom det inte finns några hälsorestriktioner. Lånet är baserad på din ålder, värdet på ditt hem och kapital tillgängligt.

9. Den Reverse Mortgage är mycket flexibel om hur du får dina pengar. Du kan välja att få en klumpsumma, en kredit, en månatlig betalning, eller någon kombination av dessa metoder (beroende på ditt eget kapital). Du kan använda pengarna men du väljer (en semester, din grandchildren_s utbildning, hem förbättringar, etc_) och fonderna är 100% skattefritt!

10. Den Reverse Mortgage kan komplettera din fasta inkomst under pensionstiden och kan hjälpa till med eventuella långtidsvård kostnader. Det är ett mycket säkert sätt att se till att ökande kostnader, en krympande ekonomi och en längre pensionering inte sänka din levnadsstandard och åtnjutande av pension som du så väl har förtjänat!