top 5 saker du måste veta innan du ansöker om en inteckning

Du har funderat på att köpa ditt eget hem för en ganska lång tid, och nu är du redo att ta steget. Du har sparat pengar till en handpenning, och du vet att nästa steg förbereder sig för att ansöka om en inteckning.

Men var börjar man?

Här är top 5 saker du behöver veta innan du närmar dig en inteckning långivare.

Ett. förstå dina alternativ
Samtliga inteckningar är inte skapade lika. Det finns flera olika typer, som varierar beroende på räntor och betalningsvillkor.

Till exempel:

. Med en fast ränta inteckning, din månatliga betalningar förblir desamma under hela längden av inteckning. Det blir inga ändringar i månatliga betalningar, oavsett förändringar i räntor och inflation.

. Med en justerbar ränta inteckning, får du ofta en lägre initial ränta, men din månatliga belopp kan stiga och falla när räntorna fluktuerar (inom vissa lock eller begränsningar).

. Med en ballong eller återställning inteckning, återigen du kan erbjudas en låg ränta, men det kommer att hålla under en begränsad tid. Efter det, kommer saldot av inteckning bero, eller du kommer att behöva refinansiera.

2. bli en hastighet watcher
Det ekonomiska läget påverkar räntorna, som ebb och flod på en regelbunden basis.

Din dagstidning spårar dessa priser, så håll strömmen genom att titta på om priserna stiger, faller eller förblev stabilt.

Det anstår dig att bli så utbildade som möjligt om hur dessa priser kommer att påverka din inteckning-och se om du vill skjuta upp ansökan om en tills priserna sjunker.

Tre. få lånelöfte
Tänk att få lånelöfte för en inteckning, säger Frank Nothaft, PhD, vice vd och chefsekonom för Freddie Mac, aktieägaren ägda bolag som fastställts av Förenta staternas kongress 1970 för att skapa ett kontinuerligt flöde av medel till bolåneinstitut för att stödja homeownership och hyresbostäder.

“En fördel av att vara lånelöfte för ett hypotekslån är att det ger den blivande bostad ytterligare förhandlingar hävstång när konkurrera med andra potentiella köpare för ett hem,” säger han. “Ett hem säljare kan vara mer benägna att acceptera ett erbjudande från ett lånelöfte låntagaren-eftersom säljaren vet att köparen kan få ett lån än från en annan anbudsgivare, som kan vara exakt samma i finansiell kompetens och erbjuder, förutom att han saknar förhandsgodkännande. ”

4. överväga att göra en högre handpenning
Göra en högre handpenning på ett hem kommer att minska din inteckning, men det finns bestämda för-och nackdelar, enligt Dr Nothaft.

“Pro för att lägga ner mer pengar är att du ofta kan få billigare finansiering”, säger han. “Höga handpenning lån, det vill säga låga lån till värdet förhållande-utgöra mindre risk för fallissemang till en långivare, och är säkrare. Det kan leda till en lägre ränta eller undanröja behovet av hypotekslån försäkring.

“Kon”, fortsätter han, “är att det kan leda till att låntagaren har att fördröja ett hem inköp, eftersom låntagaren inte har tillräckligt med likvida medel för att göra en större handpenning. Låg handpenning lån är särskilt viktigt för första gången hem köpare, som vanligtvis inte har ekonomiska resurser att göra en stor handpenning. ”

Fem. Välj din långivare noggrant
Som i alla branscher, det finns “rötägg” som förstör anseende respektabla proffs. I inteckning företag, är dessa människor som kallas “rovgiriga långivare”-individer som utnyttjar sårbara konsumenter. De mest benägna att bli offer inkluderar de dåligt informerade, äldre, kvinnor, minoriteter, låginkomsttagare köpare och konsumenter med dåliga krediter.

För att undvika att bli “offer”, väljer en långivare med fasta referenser. Du kan säkra en remiss från din bank eller kredit unionen, fastighetsmäklare, statlig bostadsförmedling, eller vänner och släktingar som framgångsrikt har köpt hem.