top 5 saker att se upp för när remortgaging

Även basen sänkts av Bank of England tre gånger under de senaste fyra månaderna, med basräntan från 5,75% till 5% under denna tid, har inte alla husägare kände fördelarna med räntesänkningar återspeglas i sina amorteringar . Tyvärr har vissa långivare har misslyckats med att föra vidare alla eller några av de räntesänkningar som varje gång basen sänkts, och därmed vissa husägare fortsätter att kämpa med återbetalningar.

En lösning för dem som är missnöjda med sin inteckning ränta – eller för den delen någon annan aspekt av sin inteckning – är att remortgage till en annan mer passande och prisvärd affär. Även utbudet av inteckning och remortgage produkter har minskat under de senaste månaderna finns det fortfarande en del erbjudanden som finns som kan passa dina behov och plånbok. Dock finns det några saker att se upp för när det gäller att remortgaging:

Ett. Vilka typer av räntor är tillgängliga? Ett av de främsta skälen till att byta din inteckning är att få en bättre ränta för att njuta mer överkomliga återbetalningar. Se till att du jämför olika erbjudanden för att hitta en inteckning som erbjuder en mer konkurrenskraftig ränta.

2. Vilken sorts deposition krävs? Många långivare har nu höjt minsta insättning krävs på inteckning produkter i syfte att få tillgång till de mest konkurrenskraftiga erbjudanden. Du bör kontrollera och se vilken typ av deposition krävs på inteckning produkt som du är intresserad av, och om den högre insättning är värt minskade räntan.

Tre. Vad kommer uppläggningsavgift vara? Enligt de senaste rapporterna de uppläggningsavgifter på bolån har skjutit i höjden och i vissa fall fördubblats under det senaste året. Du bör se till att du vet hur mycket du kommer att debiteras för inteckning, och återigen avgöra om det är värt att byta gett arrangemanget avgift som du måste betala.

4. Kommer du att behöva betala några böter för att betala av dina befintliga lån tidigt? I vissa fall kanske du upptäcker att du måste betala en förtida inlösen avgift för att betala av dina befintliga lån tidigt. Se till att du är medveten om exakt hur mycket det är, och lägga till andra kostnader, såsom uppläggningsavgifter och insättning för att få en bättre uppfattning om dina remortgaging kostnader.

Fem. Vilken sorts återbetalningstider kommer du att kunna välja från med din nya inteckning? Ta reda på vilken typ av återbetalningstid som erbjuds från någon ny leverantör du funderar på, så att du kan vara säker på att det finns återbetalningstider tillgängliga för att passa dig och din ficka.