titta på marknaden sväng där uk hyresvärdar borde verkligen vara ute

I februari, skulle de med sina ögon på den brittiska bostadsmarknaden har märkt de förvirrande och motstridiga uppgifter som lämnats av två av de ledande indexen bostadspriser, Halifax HPI och Nationwide HPI. På den tiden, medan den senare hade publicerat en ny nedgång på 1,3 procent, var Halifax indikerar att marknaden var på upp med en ökning på 1,9 procent. I början av april hade dock saker och ting förändrats. Lika säkert som Halifax hade publicerat en nedgång i marknaden på 1,9 procent, hade Nationwide förändrats synes platser och var nu beskriver en ökning på 0,9. Så vad ska ligga i framkant av hjärnorna av brittiska hyresvärdar för tillfället?

Du skulle kunna tro att detta var helt missvisande, men många som är inblandade i branschen kommer överens om att det finns några ganska logiska antaganden som kan göras när marknaden agerar på ett sådant sätt. I motsats till att se alla index som utgör en jämförbar nedgång, kan de data vi har sett under de senaste månaderna ger intryck av att marknaden är på en gradvis sväng. Om detta är fallet, naturligtvis nu skulle verkligen vara dags att påse som köpet av en fastighet – med sommarmånaderna för att piffa upp det i tid för nästa vinter.

En annan sak som presumtiva hyresvärdar bör hålla ett öga på specifikt är LIBOR Rate. LIBOR står för London Erbjuds interbankräntan som huvudsakligen är en referens (som dagligen av British Bankers Association) i ränta bankerna överens om att ta ut och låna ut pengar till varandra. Även LIBOR hade skyhöga bekvämt på runt 6 procent fram till oktober förra året, har legat stadigt minskat sedan och ligger för närvarande på närmare 1,5 procent (i april 2009). Detta, naturligtvis, är goda nyheter för bostadsmarknaden generellt, och särskilt de som överväger köp låta inteckningar.

Dessutom förbundskansler finansministern har Alistair Darling, meddelar den senaste budgeten lovat att bidra med £ 500.000.000 till bostadssektorn. En sådan åtgärd som regeringen har utan tvekan varit välkomna, men många inom industrin spekulerar att det faktiska värde av summan. Det är ingen hemlighet att £ 100 miljoner att beloppet är särskilt tas ur spel för att bygga miljövänliga bostäder (som har betraktats som? Bedrövad “av Greenpeace), med resten sätts in mot byggandet av nya fastigheter.

Vilka hyresvärdar behöver fokusera på är det faktum att, enligt David Orr (The National Housing Federation vd) et al, vi är fortfarande att bevittna en 88 år låg på bara 70.000 nya bostäder byggs i år, vilket innebär att hyror kan vara en nödvändighet för många. Dessutom, för att vara helt säker på din affär, noga ta hänsyn till regionala prisskillnader. Till exempel, i norra sjönk 9,7 procent förra månaden, medan det genomsnittliga marknadspriset processen sades vara ökande.