tips på att spara pengar på din kanadensiska Mortgage

När du tar ett bolån, hamnar man betala minst två gånger den initiala investeringen du gjort på fastigheten. Du kan vara på en paus från jobbet, men intresset och lånebeloppet skulle bara fortsätta att lägga upp, de går aldrig på en semester. Även om du inte kan styra andelen lån, kan du fortfarande hamna spara lite pengar. Allt som behövs är att gå in för rätt typ av inteckning, säger inteckning mäklare. Nästa är någon klok besparing på din del och kanske byta till en annan inteckning långivare, om så behövs. I vilket fall, måste du vara medveten om vad du får in.

Det viktigaste steget är att välja rätt inteckning alternativ, vare sig det rörlig ränta eller fast ränta. Med en rörlig ränta alternativ, är du utsätta din inteckning till vägen av den kanadensiska marknaden, i synnerhet den stigande eller fallande ränta. I en visstidsanställning lån, vet du exakt hur mycket du betalar och för exakt hur länge. Din ränta är låst för en angiven tidsperiod. Välj rätt avskrivningstiden, dvs den tid som krävs för att betala av lånet. Om du väljer en kortare period, då du betalar mer per månad, men mindre i ränta under hela lånet varaktighet. Och om du väljer en längre sikt, är det precis tvärtom.

Om du är någon som inte är oförmögen att betala av skulden, inte har tillräckligt med eget kapital i hemmet för ett lån eller inte har råd att gå in för refinansiering men du kunde göra ytterligare utbetalningar så gör det. Var konsekvent och i tid för att göra några extra utbetalningar i början av återbetalningsperioden. Betala ytterligare 100 under nuvarande omständigheter skulle kunna få dig att spara över $ 82,000 i räntebetalningar och slå av nästan 10 år av inteckning perioden! Även ett extra belopp på $ 25 skulle definitivt hjälpa dig i det långa loppet. Om du försöker att betala av inteckningen tidigare än väntat, kan du debiteras. Kontrollera om dessa klausuler innan du ingår ett avtal. Pengar långivare varnar också för en “serviceavgift” på tiden att ta ett lån. På vissa ställen är det också kallas som “handläggningsavgift”. När du skickar en check för extra betalning, skicka ett brev som säger att det är mot amorterat. Else, kan det betraktas som nästa månads återbetalning av lån och räntan fortsätter att bygga upp. Undvik att göra sena betalningar eftersom detta skulle kunna innebära en straffavgift.

Att kunna ändra ditt bolån nästan alltid aldrig händer. Du har tur om du kan ändra dina befintliga lån genom att betala långivaren ett par hundra dollar och sedan gå in för en reducerad skattesats på det aktuella lånet. Efter byte, återbetala dig samma inteckning. Refinansiering är dock ett alternativ som du kan överväga. Leta efter en inteckning långivare som låter dig betala av på ett varannan vecka. Självklart, eftersom du rensa bort skulden i snabbare takt, skulle räntorna huggas. Men med detta system du börja om igen. Om detta är det enda alternativet för dig, tala med din nuvarande inteckning långivare, du skulle kunna erbjudas “strömlinjeformad” refinansiering som kräver mindre pengar, pappersarbete och tid än andra långivare skulle behöva. En ny långivare kan erbjuda dig lägre ränta men högre avgifter jämfört med ditt nuvarande system. Du skulle har att se vilka som fungerar bättre för dig. Allt som allt, sparar upp dina surt förvärvade pengar är tufft i dessa tider, men inte omöjligt, tycka de kanadensiska fastigheter experter.