tips om uppgjorda-ett problem inteckning

Det är goda nyheter för villaägare som fruktar sin inteckning kan hålla en chockerande överraskning.

Om du inte äger en fast ränta inteckning, kan du vara bland de miljontals amerikaner som upplever “ränta chock” när räntorna på sina lån justeras under de kommande månaderna.

Det värsta scenariot, för vissa, är att de kan tvingas sälja sina hem eller förlora det till utestängning när de inte längre kan uppfylla sina månatliga inteckning betalning.

Lyckligtvis finns det sätt att skydda dig-och ditt hem. Börja med att ta reda på följande uppgifter:

• Den högsta ränta du kan debiteras

• Den maximala din ränta kan stiga på en gång

• Det index som används för att bestämma din ränta

• Din ursprungliga ränta

• Hur ofta din ränta kan förändras.

Om din inteckning är en justerbar sats inteckning (ARM), endast intresse-eller annan typ av lån, kan du vara i riskzonen för en betydande ökning av din månatliga inteckning betalning. Kan du hantera en ökning med 50 procent i ditt hus betalning? Enligt The Wall Street Journal, det är vad vissa husägare med amorteringsfria lån kan stå inför när priserna justeras. Experter säger att det i vissa fall kan ARM låntagare inte ens vet den maximala hastighet de kan laddas om räntorna skulle stiga.

Många husägare är att finna att det säkraste sättet att skydda sina hem är att refinansiera till en fast ränta lån. Eftersom räntan förblir densamma under hela lånets löptid, kan en fast ränta lån tar ofta gissningar och, i vissa fall, ångesten ur ditt hem lån betalning.

För många kan vägen till mindre stressande homeownership börja med en översyn av villkoren för deras nuvarande inteckning. Om din ränta kan justera uppåt, anser refinansiering till en fast ränta lån.

Ledning av en professionell finansiell rådgivare kan ofta vara till hjälp när du gör förändringar som dessa. Till exempel har de finansiella proffs på Primerica skapat en guide som visar dig hur du tar kontroll över ditt ekonomiska liv.