tips om refinansiering ditt hem – när du ska konvertera till en arm

Gemensam rådgivning berättar låntagare de ska refinansiera sina justerbar sats inteckning (ARM) till en fast ränta inteckning. Men det finns tillfällen då det gör bättre ekonomiskt vettigt att göra det omvända. Den främsta anledningen är att en ARM ger lägre priser.

låga räntor i en arm

En ARM: s främsta fördel är en lägre ränta. Typiskt ett par punkter lägre än en fast ränta inteckning, kan en ARM spara dig tusentals. Nackdelen är att en armlängds priserna kan stiga.

Men om du planerar att flytta inom ett par år eller bedöms priserna sjunka, då en ARM kan vara värt risken. Om du är orolig för stigande räntor, kan du välja en ARM med takt och mössor betalning. Det finns även armar som omvandlar till en fast ränta efter ett förinställt antal år.

mindre betalningar med en arm

En ARM kan också ge dig mindre betalningar tillfälligt genom lägre priser. Även om dessa betalningar kan stiga, kan du förvänta dig din lön öka med inflationen samt.

Om du behöver något tillfälligt andrum i din budget, kanske du upptäcker att en ARM kan hjälpa. Det finns alltid risk med detta alternativ, speciellt om du planerar en befordran eller karriär förändring i framtiden.

med tanke på de kostnader

Medan lägre räntor kan spara dig pengar, kan de lånekostnader äter i din ekonomiska besparingar. Lån Avgifter kan enkelt lägga upp till $ 3000, utöver poäng. Den allmänna tumregel är att efter tre år, kommer du att spara pengar på refinansiera affären.

Det finns tillfällen när man kan se en besparing tidigare, särskilt om priserna är mer än två procent lägre eller om du hittar en låg affär kostnad refinansiering.

För att verkligen veta om du kommer att spara genom refinansiering, måste du forskning priser. Be om offerter från flera låneinstitut. Sedan räkna ut dina räntebetalningar med hjälp av en inteckning miniräknare. Jämför dessa med din nuvarande räntekostnader, och du kommer att veta vilken typ av sparande som väntar. Subtrahera lånet avgifter som, och du kommer att hitta om du kan komma ut framåt i slutet.