tips om att kvalificera för ett hypotekslån

Florida, Alabama och Georgia är de stater där tillströmningen av befolkningen är nu på topp. Den rika uppsättningen av anläggningar som finns tillgängliga tillsammans med lägre fastighetspriser gör förändrar hypotekslån är något som alla önskar att köpa ett hus i måste ta tillgripa. Att få ett hypotekslån var stel i det förflutna när långivare, särskilt banker och andra finansiella institut hade ganska stel uppsättning kriterier som låntagaren måste uppfylla för att vara berättigad till ett hypotekslån. Nu scenario är inte så tuff som villkor och kriterier för stödberättigande har blivit enklare. Men vissa grundläggande skyldigheter måste fortfarande vara uppfyllda. Det är upp till dig hur du förbereder dig med alla relevanta dokument för att få ett bolån tidigast.

Följande är de dokument som din långivare kommer att kräva vid adjudging din behörighet för ett hypotekslån:

Inkomst kontroll: för detta, om du är i tjänst, måste du fylla upp w-2-former, din nuvarande lön paket, och skattedeklarationer. Om du är egenföretagare måste du skicka din vinst och uttalanden förlust och deklarationer för de senaste två åren) samt extra inkomster som du kan ha. Detta inkluderar övertid, provisioner, veteran fördelar, social trygghet, etc.

När du har skickat din inkomst bevis, kommer din långivare verifiera din inkomst och även dina tillgångar, både rörliga och fasta. För detta måste du lämna in en förteckning över alla kontouppgifter, kontoutdrag, lista över lager, investeringar och sparande obligationer mm

Att döma din behörighet för ett hypotekslån, kommer din långivare kontrollera också din kredit historia. För detta måste du skicka in kopior av kreditkort uttalanden under de senaste sex månaderna, en lista över alla konsumenternas skulder, vilket inkluderar möbler, studielån, billån och andra lån avbetalning med borgenärens telefonnummer och adresser. Andra än dessa, måste du också visa bevis eller kopior av hyror eller inteckning.

Har dessa dokument redo och få ditt hem hypotekslån tidigast. Du bör dock hålla det faktum i åtanke att kravet på handlingar som du måste lämna in kan variera från långivare till långivare. Därför be din långivare i god tid om vad dokumentet ta hänsyn till att olika långivare kan ha olika informationskrav. Av denna anledning, fråga din långivare i god tid om vad dokumentet du skulle behöva producera.