tips om att köpa din första hem med en Oklahoma inteckning

Köpa ett hem i Oklahoma eller någon annanstans när som helst är en stor sak, men att köpa din första bostad kan vara ganska överväldigande. Jag skrev den här artikeln för att göra framtida villaägare medveten om några saker första gången köpare bör veta. Först av allt, inse att det gamla ordspråket är sant, location, location, location är alltid det viktigaste. Börja med att plocka ett område som du vill, i en utmärkt stadsdel, med ett hem som passar dina nuvarande och framtida behov, och sedan kan du komma igång på detaljerna. De viktigaste sakerna att tänka på är listade nedan:

Din ekonomiska situation och framtidsplaner:

Utvärdera priset för din nuvarande månadshyra så att du kommer att kunna jämföra det med alla kostnader för att köpa och äga ett hem. En av de viktigaste saker att göra är att räkna dina besparingar och se om du verkligen har tillräckligt för att täcka handpenning och avslutande kostnader om de behövs på ditt lån. Väg din nuvarande inkomst och anställningstrygghet (eventuella kommande kampanjer eller löneökningar?) Och hur de överensstämmer med dina planer för framtiden. Om du planerar att flytta inom de närmaste 3 till 5 år, kommer du definitivt att välja en annan typ av Oklahoma Mortgage än om du planerar att vara på samma ställe under de kommande 10 åren, medan om du planerar att flytta inom några år, kan det vara mer ekonomiskt att fortsätta hyra tills dess.

nuvarande oklahoma fastigheter marknadsmässiga villkor och inteckning låneprogram:

Kolla in fastighetspriserna, om de ökar, kan nu vara en bra tid att köpa, men om de faller, kan köpa nu hamna kostar dig pengar om du försöker att sälja i framtiden. Titta på marknadens aktuella räntan. Nästa, lära sig om de tillgängliga Oklahoma Mortgage produkter. Lär dig skillnaden mellan fast ränta inteckning och ARM inteckning och intresse bara inteckning. Din kredit värdering som bestäms av din kredit historia kommer att göra en betydande skillnad i den typ av Oklahoma hypotekslån och ränta du har rätt till. Program som 100% Oklahoma USDA Mortgage och Oklahoma FHA Mortgage kan du köpa ett hem med lite eller inga pengar ner. Du kan kolla med din Oklahoma bolåneinstitutet för att se om du uppfyller kraven för dessa produkter.

Kostnader i samband med att köpa ett hem:

Så obehagligt som det är, måste du beräkna avslutande kostnader i din budget för att köpa ett hus. Dessa kostnader inkluderar advokatkostnader, fastigheter avgifter bedömning, titeln avgiften, kreditupplysning avgift, de avgifter långivaren en fastighet inspektion avgift, och statliga skatter inteckning. Du kan ta reda på från din långivare vad alla dessa avgifter kommer att motsvara genom att erhålla en initial avgift kalkylblad eller en god tro uppskattning. Vanligtvis de totala avslutande kostnader motsvara cirka 3,5% av det totala lånebeloppet. Även du inte kan glömma handpenningen, som kan vara så mycket som 20% av kostnaden för hemmet med en konventionell / överensstämmer lån. Om du inte har tillräckligt med pengar sparade för handpenningen och eller stängning kostnader, det finns Oklahoma Mortgage produkter som tillåter dig att köpa ett hem utan handpenning eller stängning kostnad ur fickan. Detta görs genom att rulla den avslutande kostnader i lånet och genom att få en 100% lån Home Mortgage, men det kommer att resultera i en större övergripande lån.

Något ofta glöms bort av första gången hem köpare är den återkommande kostnaden för att äga ett hem. Fastighetsskatt och husägare försäkring behövs när du äger ett hem. Och dessa kostnader varierar beroende på många olika faktorer. Vanligtvis dessa kostar hamna deponerade, vilket innebär att varje månad på toppen av din månatliga princip och ränta inteckning betalning kommer du att bli tvungen att betala 1/12 av den årliga kostnaden för varje till långivaren. Hemmet långivare kommer i sin tur att vara ansvarig för att betala både i slutet av varje år eller när det gäller grund. En sak att tänka på är vad som kallas “31/50 regeln.” Det här är att din månatliga bostadsbidrag bör inte överstiga 31% av din brutto månadsinkomst, och att alla dina månatliga skulder bör inte vara mer än 50% av din totala brutto månadsinkomst. Om du kan hålla sig till denna riktlinje du har råd med ett hus.

Om, efter att ha utvärderat alla kostnader för att köpa och äga ett hem, du bestämmer att du inte har råd med det just nu, är det klokt att vänta och hålla sparande. Det är bättre att hyra nu och samtidigt spara för att handpenning eller konsolidera din månatliga skuld än att hoppa ner i vatten över huvudet. Om du bestämmer dig för att nu är det dags att köpa, börja tidigt, eftersom stängning tar tid, och hitta en Oklahoma Mortgage professionell du kan lita på.