tips om att få ett hus i dessa dagar

Att köpa ett hus som en gång var så mycket mindre komplicerad jämfört med idag. För tjugo år sedan, var allt du gjorde väljer en fastighetsmäklare och be dem att ge dig hus. Uppdragen var alla 6%, 7% i vissa områden. Den avslutande processen var nästan förutsägbar. Du behövde inte bry sig om frågor som huruvida huset oriktigt hade avskärmad på, vilket kan leda till titeln problem. Bolåneräntor var högre två decennier sedan, det är ett minus, men också när du fått ett hus du mestadels väntat att det skulle öka drastiskt i värde år efter år. Så, när du behövs för att sälja huset fyra år inom inköpsdatum, skulle du vara ganska säker på att inse att du eventuellt skulle kunna sälja den för mer än vad du köpte den för.

Nu har allt detta förändrats!

Idag, många, om inte de flesta, folk hittar sina hus på internet. Köparen har mycket mer kontroll över hela processen. Med denna kontroll, kommer dock arbetet och ansvaret för att söka i huset och kontaktar olika fastighetsmäklare. Köpare tenderar oftast att använda Fastighetsmäklare senare i köpprocessen, snarare än tidigare.

Fram till bolånekrisen, kan nästan alla få ett lån. Det fanns även lån som kallas “Ninja” lån, eftersom du inte behöver ha ett jobb att skaffa en av dessa barn, helt enkelt en bra kreditvärdighet. Tja, kan du easliy alla se vart denna politik leder! Idag, om du vill ha en inteckning, skulle du vara bättre pipiga rena. Och även det extra pengar du har att få en handpenning så mycket bättre.

En annan fråga är numera priset. Bostadspriserna har sjunkit en hel del i stort sett samtliga marknader. Detta tyder på vissa saker. 1) Du kan inte beror på värdet på ditt hus stiger, vilket innebär att du bättre köpa det under marknadsvärdet, om du funderar på att sälja det inom en snar framtid. Och, 2) ofta du förhandlar inte bara med säljaren av fastigheten, men säljaren långivaren. Ett stort antal säljare försöker sälja sina hus innan de blir avskärmad på. De är skyldiga över fastigheten är värderad till, så att de verkligen har att förhandla med långivare att minska payoff för sin inteckning. Detta kallas en kort försäljning, och tyvärr är det ganska vanligt i dessa dagar.
Förutsätt inte alla långivare är så glad att göra blankning som andra. Vad innebär detta för dig som köpare? Tja, betyder det att även om man kunde ha hittat huset du är angelägen om, och även om säljaren kan vara ganska villig för dig att köpa den på ditt pris, kan långivaren inte gå med erbjudandet. Detta extra lager av komplexitet kan tänkas få mycket irriterande för köpare. Tålamod skulle vara klockan ordet för dagens köpare.

Förmodligen det bästa du kan göra idag är att få med en mycket erfaren fastighetsmäklare som förstår blankning och även som kan ha fasta kontakter inom utlåning samhället. På grund av deras kompetens i att arbeta med säljare och långivare, kommer du att öka sannolikheten för att inte bara välja det bästa huset, men har förmåga att förhandla fram ett avtal med säljaren och långivaren.