tips om att få en inteckning

Ta ut en inteckning är ett stort ekonomiskt åtagande – det är förmodligen en av de största ekonomiska beslut du någonsin kommer att göra. Så, om du tittar på att ta ut en inteckning, det finns ett antal faktorer som du måste ta hänsyn till innan du skriver på den streckade linjen.

Det första du bör göra är att räkna ut exakt hur mycket du har råd med varje månad för månatliga avbetalningar. Medan inteckning leverantörer tenderar att låna ut omkring 3-4 gånger din årliga bruttolönen för hur mycket du kan låna, är den verkliga faktorn överkomliga. På papperet kan du se ut som du har råd med en £ 150.000 hus till exempel, men det tar inte hänsyn till det faktum att du kan ha massor av andra åtaganden som kan lämna dig ekonomiskt ansträngd.

Träna din månatliga budget, vilket möjliggör hus-relaterade kostnader som försäkring och allmän skötsel, plus mat, underhållning, kostnader bil, sparande, verktyg, andra skulder etc. bit av förändringen du har kvar ska vara det allra högsta belopp du har råd att betala ut varje månad för en inteckning.

När du vet hur mycket du realistiskt råd, sedan shoppa runt. Det finns bokstavligen hundratals inteckning produkter och massor av bra erbjudanden som finns, så du behöver inte välja den första som kommer tillsammans.

Med hjälp av internet är det bästa sättet att hitta massor av inteckning information snabbt och enkelt, så att du kan jämföra villkor och därmed hitta det bästa erbjudandet.

Om du tittar på en fast eller rabatterat pris, kolla om du kommer att vara bunden till hypotekslåneinstitutens efter den speciella perioden slutar. Många kommer att debitera dig en straffavgift om du försöker byta till en annan leverantör inom en viss tid när den “smekmånad” är över.

Kolla vad avgifter debiteras. Vissa inteckning företag kommer att erbjuda dig incitament att ta ut en inteckning med dem, som gratis överlåtelsehandlingar – vilket kan spara dig pounds – eller inga förvaltningsavgifter.

Slutligen, kolla det finstilta – många inteckningar kan se bra ut på ytan, men ytterligare kostnader kan gömmas undan i villkoren.

Frågor att ställa en långivare innan du tar en inteckning

Så, har du hittat en inteckning du gillar utseendet på. Nästa sak du behöver göra innan du gör en ansökan är att se till att du verkligen får rätt affär för dig och din situation.

Dessa är den typ av frågor du måste ställa en inteckning långivare innan du ansöker:

1.Hur är mycket dina administrativa avgifter? Admin avgifter är kostnader i samband med din inteckning program som du kommer att behöva betala, till exempel, en ansökningsavgift. Dessa avgifter varierar från leverantör till leverantör, och vissa kommer att avstå från dem som en del av ett erbjudande, så att inte betala ut mer än vad du behöver
2.Hur är mycket värderingen kostnaden? Detta är kostnaden för att få din potentiella nya hem värderas. Inteckning företaget instruerar en besiktningsman för att gå ut och värderar huset för att se till att det är värt inteckning belopp
3.What kommer min månatliga återbetalningen vara? Se till att du verkligen kommer att kunna göra amorteringar bekvämt
4.Is det någon flexibilitet i inteckning betalningar? Vissa inteckning företag erbjuder återbetalning semester, eller låter dig göra en förtida återbetalning utan att debitera dig några ekonomiska påföljder. Kan jag göra en ökande återbetalning så att jag kan minska mängden ränta? Eller en klumpsumma återbetalning, utan ekonomiska sanktioner?

En inteckning är stort ekonomiskt åtagande, så det är viktigt att du tar ut tid för att säkerställa att du får rätt affär för dig.