tips för lån modifiering

Tiderna är tuffa, och för en massa folk, verkar det finns inget slut i sikte. När vattnet blir stormig, försöker vi att hålla fast vid så mycket som möjligt-oss själva, vår familj, vår sinnesro. För vissa människor, det vi försöker att hålla fast den mest och vad som verkar vara en av de svåraste att hålla-är vårt eget hem. Om du är orolig för att förlora ditt hem, här är fem användbara tips som kan hjälpa dig att undvika utestängning.

Först, ta en ordentlig titt på dina utgifter. Arbetet med att ta reda på var varje dollar går, från livsmedelsbutiker räkningen, till studielån, till kaffe med vänner, titta för att se hur långt de Paper Trail sprider och total allting upp. Du kan hitta det finns ett par hundra dollar som går platser som du kan offra och gå utan. Detta kan göra underverk i att tilltala din inteckning.

Det andra, att nå ut till en långivare. När du arbetar siffrorna och inser att det inte finns några pengar som skulle kunna läggas på ditt lån, arbeta med ditt lån leverantör för att se om det finns några alternativ att refinansiera. Regeringens Making Homes Affordable planen kanske inte program du har rätt till, men är verkligen värt ansträngningen att titta in, och kan spara hundratals, kanske till och med ditt hus.

Ett tredje tips är att forskningen ditt lån. Spåra pappersarbete som följde med din ursprungliga lånet. Saker att titta efter i ditt papper arbete inkluderar om ditt lån federalt stöd, eller om ditt lån är baserad på huvudmannen eller på ränta. Den Fannie Mae och Freddy Mac webbplatser kan du söka din adress på sina webbplatser för att se om någon av dem äger din inteckning. Det finns en chans att du kommer att hitta dig var godkänd för ett lån även om din inkomst matchade inte upp till normerna. Det kan finnas andra inkonsekvenser som kan hjälpa ditt fall för ett lån modifiering.

Den fjärde sak du kan göra är att skriva en umbäranden brev. I händelse av att din långivare gör att du kan påbörja processen med ett lån modifiering, måste du kunna ge dem en skrivelse av umbäranden, tillsammans med en lista över dina utgifter och bevis på inkomst. Var fullständigt ärlig med brevet umbäranden. Förbli enkelt med din förfrågan, och förklara varför du inte har råd med ditt hem. För att undvika att falla mellan stolarna, se till att du får alla dina papper i tid.

Slutligen, gör matten och be om de ord du vill. Arbetet med att få detta lån modifiering, och sedan se om du har råd med lägsta möjliga belopp som utbetalats. Många ideella organisationer har rådgivare som är tillgängliga för att hjälpa människor med deras lån ändringar. Professionell hjälp, exempelvis en advokat, kan också vara tillrådligt. Har alla de rätta förutsättningarna för att föreslå din utlåning medlare, och gör matten hjälper dig att bevisa att modifiera lånet kommer att vara mer lönsamt än avskärmning.