tips för en inteckning refinansiera i Ontario

Vi har alla hört om bostadsbristen som vetter mot landet, som svar på denna kris som bankerna har konsekvent sänka räntorna. Detta har fått många villaägare att överväga refinansiering sin inteckning för en låg boränta. Refinansiera är processen att bryta din nuvarande inteckning och ersätta den med en ny inteckning. I många situationer, kan detta vara mycket fördelaktigt genom refinansiering till en lägre husägare ränta kan spara hundratals dollar varje månad. Däremot har vi sett ett nytt fenomen med fluktuationer på marknaden, vissa människor upplever högre än någonsin inteckning straff.

Innan du överväga en inteckning refinansiera i Ontario finns det några saker du bör vara försiktig med, den första och viktigaste är ditt straff. Många människor är medvetna om att om de bryter sin inteckning de kommer att medföra en straffavgift, vad de inte inser är hur högt straffet faktiskt kan få. Under de senaste sex månaderna, har inteckning mäklare sett påföljder som har nått in i tiotusentals dollar. Du kanske frågar dig själv, varför skulle påföljderna bli så hög helt plötsligt?

Svaret är komplicerat, men en enkel förklaring är att de flesta banker tar ut en vanlig tremånadersräntan straff för att bryta en inteckning, men vissa banker tar ut en räntor differential. Detta är en beräkning som banken använder som tar skillnaden i ränta från den dag du undertecknat din inteckning i dag, de tar skillnaden och avgiften som för resten av din tid. Vissa banker kommer att faktiskt använda obligationsmarknaden för att beräkna denna skillnad, och det är svängningarna i obligationsmarknaden som har orsakat den senaste tidens problem. Därför, innan du överväga en låg boränta refinansiera se till att din inteckning specialist först frågar om ditt straff.

En professionell inteckning mäklare kommer att vara förtrogen med den bank som håller din inteckning, och bör kunna ge dig en grov uppskattning av vad ditt straff kommer att bli. Din inteckning specialist kommer att kunna räkna ut om det är fördelaktigt för dig att refinansiera din inteckning. I många fall även med straffet, är det ändå värt att refinansiering din inteckning eftersom besparingarna är så höga.

Den andra saken att tänka på om refinansiering en inteckning är värdet på din fastighet. Tyvärr, på grund av nedgången på bostadsmarknaden i USA, har vi upplevt en dominoeffekt här i Kanada också. Vissa områden i Kanada har sett betydande minskningar i värdet på sina fastigheter. Problemet med detta är att bankerna inte kommer att låna ut mer än värdet på huset, så när husägare försöker refinansiera sina lån som de upptäcker att deras hus nu är värt mindre än deras ursprungliga inteckningen.

Dessa händelser är mer framträdande i de västra provinserna, såsom British Columbia och Alberta. Anledningen till dessa provinser har upplevt en större nedgång i hus värden är att de upplevt en mycket snabbare ökning av hus värden, så i dessa provinser kan det vara svårare att refinansiera. I Ontario, har huset uppskattning under de senaste åren varit mer blygsam så om du funderar på en refinansiering i Ancaster, Burlington, Brantford, Hamilton, Oakville, Mississauga, eller någon annan stad i GTA kommer du bli glad att veta att det hus värden i dessa städer har förblivit stark.

Den goda nyheten är på grund av svängningar på bostadsmarknaden i Kanada bankerna erbjuder några fantastiska räntor, så även med sina sanktioner många husägare sparar tusentals dollar genom refinansiering. Det är viktigt när man överväger en låg boränta refinansiera du utnyttja tjänster av en professionell inteckning mäklare. En inteckning mäklare kommer att erbjuda dig en objektiv uppfattning om huruvida det är faktiskt i ditt bästa intresse att refinansiera din inteckning, och kommer att ge dig råd om sådana saker som inteckning straff, och refinansiering. En inteckning mäklare kommer också hitta dig den bank som erbjuder den bästa inteckning produkter och räntor vid denna tidpunkt.