Tips för en första gången köpare letar efter ett hem i Irland

När du letar efter den perfekta platsen för ditt första hem i Irland, finns det några saker att veta innan du hoppar in i att köpa något som en första gången köpare. Här är några enkla tips som kan rädda dig från att göra det första hem köp en bluff.

Nedan är några saker du behöver veta som en första gången köpare:

Tips # 1 Kolla försäljningspriserna för jämförbara bostäder i kvarteret.
Anledningen till att du vill göra detta är att veta vilken typ av affär du får. Genom att veta den allmänna prissättningen av ditt närområde, kommer du inte betala ett pris som är för högt för den marknaden. På samma sätt kan du även att märka att du får en bra affär på ditt hem.

Tips # 2 Använd en inteckning kalkylator för att se vad dina betalningar kommer att bli.
En inteckning kalkylator beräknar de betalningar du måste göra på dina bolån. En inteckning räknare är ett bra verktyg för att hjälpa en första siffra gången köparen ut de månatliga kostnaderna för sina bolån.

Tips # 3 Titta på hemma och se hur det passar in i din budget.
Om det kostar för mycket, alltid komma ihåg att det finns många andra Irland bostäder som kan vara en bättre matchning för din budget. Det är viktigt att du inte går så över budget som du inte har råd att betala de inteckningar på ditt hem. Du vill inte riskera en avskärmning väg.

Tips # 4 rusa aldrig dig själv till ett hem köp.
Speciellt om det är första gången köpare, vill du vara säker på att du har en bra erfarenhet. Det finns en massa saker som du måste se upp för med bostadsköp, och det är därför du inte vill inte stressa processen. Till exempel, om du har något mögel som växer i ditt hem Irland, har du inte lyxen att gå till din irländska hyresvärden och få dem att betala för det. Eventuella problem med hemmet kommer direkt ut från ditt bankkonto. Köpa fel hem kan vara ett dyrt misstag kommer du att vara rädd för att göra två gånger.

Tips # 5 När du gör ett erbjudande på ditt första hem, vara beredd att lägga ner en insättning.
Dessa avlagringar är också kända som “allvar pengar.” Din insättning visar att den agent som du är engagerad i inköp av detta hem. Detta gör också att du gör lite mer tänkande innan du bestämmer dig för att köpa ett hus.

Tips # 6 Välj din bolåneinstitutet klokt.
Det finns en massa olika lån på marknaden. Vissa är bättre än andra, och kommer att kosta dig mycket mindre pengar. Titta alltid på de räntesatser för att hjälpa dig att göra ditt beslut. En hög ränta lån kan snabbt samla en massa skulder.

Tips # 7 Tänk eventuella avslutande kostnader i din betalning.
Detta är saker som kommer att lägga upp snabbt. Utgående kostnader inkluderar: uppgörelse avgifter, skatter, ägare hemförsäkring och avgifter föreningen.

Irland är en vacker plats att äga ett hem, men som alla platser och äga hem du måste vara försiktig med vad du köper in. Komma in i fel hem, eller inte veta rätt information, skulle kunna kosta dig tusentals euro. Så det är viktigt att du gör din forskning.