Tips för att spåra bolåneräntor

Om lågkonjunkturen har lärt villaägare och de som funderar på att köpa ett hem något, är det att spåra bolåneräntor är en viktig del av en egen bostad. De flesta har lärt sig att bolåneräntorna inte stat detsamma över en spännvidd på månader. I själva verket, bolåneräntor är flyktiga och kan variera varje vecka. Om du är en husägare eller intresserad av att köpa ett hem snart, här är några tips som hjälper dig att spåra bolåneräntor.

Första saker först, för att spåra bolåneräntor hjälper det att ha en uppfattning om vad som gör priserna flytta. Även om det är svårt att förutsäga bolåneräntor, kan du få en allmän uppfattning om vilken väg de ska, genom att börja med de viktigaste ekonomiska indikatorerna. Den genomsnittliga amerikanska vuxna är medvetna om bruttonationalprodukt, arbetslöshet och konsumentprisindex. Men det finns andra viktiga ekonomiska indikatorer som du kanske inte är medveten om, exempelvis Producentprisindex, konsumentuppgifter kredit, och bostäder.

Även om dessa är de traditionella indikatorer, har dagens 24 timmars mediebevakningen av marknaderna började också att ha en inverkan på bolåneräntorna. Det är viktigt att hålla dig uppdaterad om alla nyheter om ränteförändringar som påverkas av den federala regeringen. För att bekämpa volatiliteten, kommer Fed att höja eller sänka priserna.

Därefter bör du bli bekant med verktyg inteckning spårning. Idag finns det ett antal verktyg du kan använda för att spåra bolåneräntor. Dessa webbplatser tar arbete av tracking bolåneräntor genom att sätta de tabeller och diagram till ditt förfogande i realtid. Så du kan enkelt se i vilken riktning priserna går. Många av dessa platser är lätt att navigera med tabeller och diagram som är lätta att förstå. Det är viktigt att du gör din forskning och prova några spåra webbplatser eller verktyg för att hitta en som är lätt att använda och en betrodd källa.

Beroende på dina behov bör du ha en idé om vilken typ av bolåneräntor som du vill spåra. Bolåneräntor för 30 år fast ränta kommer att skilja sig från de 20 eller 10 års priser. Så, är det viktigt för dig att begränsa den typ av inteckning som du är intresserad av spårning. Vissa spårning verktyg gör att du kan spåra mer än en typ av bolåneräntan. Och, om du är osäker på vilken typ av inteckning som fungerar bäst för din situation och sedan jämföra priser.

För att få bästa resultat bör du också smalna regionen eller staten som du är intresserad av spårning. Boräntorna kommer att variera från region till region och stat till stat. Regionala och statliga spårning är vanligt. Men om verktyget kan, eller du kan få uppdateringar från en bank webbplats bör du spåra priser i en viss stad som du har gjort upp i ditt sinne det område som du vill spåra. Till exempel är det inte ovanligt att se kontrasterande satser i ett storstadsområde kontra en förort eller mer lantligt område inom samma stat. Förträngning ner det kommer att ge en mer exakt återgivning av boräntorna, som kommer väl till hands när det är dags att börja shoppa runt. Eller, i vissa fall kan vara den avgörande faktorn när man tittar på flera stater eller städer.

Bestäm hur du vill spåra priser. Återigen, är tack vare moderna inteckning teknik spårning priser mycket lättare. Så bör du bestämma tidigt hur du planerar att hålla koll på bolåneräntor. Även om de flesta webbverktyg kan du spåra priser, årlig, kvartalsvis, månadsvis eller veckovis, kommer vissa webbplatser ger dig dagliga uppdateringar av ränteförändringar. För många människor lust att spåra bolåneräntor dagligen är frestande. Ändå verkar spårning priser varje vecka för att vara den vanligaste metoden.

Vet du varför du spårar bolåneräntor och ha ett mål. Är du spåra bolåneräntor för att refinansiering din nuvarande inteckning, köpa ett nytt hem, eller sälja ett hem? Har du en tidsram som du behöver för att arbeta inom? Svara på dessa frågor kommer att ge dig den bästa idén när man ska hoppa på din ideala bolåneräntan. Det kommer också att du kan vara lugn. Om du vet att du funderar på att agera, kommer det att hjälpa dig att hålla nivån leds över vilda svängningar på marknaden som annars kan leda till att du panik.