tips för att säkra lägsta bolåneräntor

Medan den lägsta räntan inte kan vara den enda avgörande faktorn när man väljer ett hem inteckning, är den lägsta bolåneräntan definitivt en av nycklarna till att få en prisvärd inteckning. En låg ränta på dina lån innebär både en lägre månadsbetalning och mindre pengar betalas tillbaka till din långivare under hela lånets löptid. Att hitta och säkra lägsta bolåneräntor, dock är ibland lättare sagt än gjort.

Behåll din kreditvärdighet hög

Din kreditvärdighet är den största avgörande faktorn i den ränta som en långivare kommer att erbjuda dig, så håller den hög bör stå högt på listan över prioriteringar. Långt innan du börjar leta efter en inteckning, bör du arbeta på att hålla din kredit rapport rena och blanka. Läs om de saker som kommer att påverka din kreditvärdighet, och arbeta mot att göra dem som kommer att påverka den positivt. Dessa saker inkluderar att betala dina räkningar snabbt, hålla din kredit saldon låg och upprätthålla ett bankkonto i flera år.

Lägg ner en större handpenning

Mängden av handpenningen du kan sätta på ditt hus kan påverka den ränta som du erbjuds av en långivare. Det beror på att mer av dina egna pengar du sätta mot ditt hus, desto mindre statistiskt troligt är det att du standard på ditt lån. Samtidigt som de kan lägga ner tjugo procent av hemmets köpeskillingen som handpenning är inte en garanti för en låg boränta, är det nästan säkert att positivt påverka den ränta som en långivare är villig att förlänga. Dessutom kommer en tjugo procent handpenning minska några av de andra avsluta kostnader och avgifter som du får betala, eftersom de flesta banker och myndigheter utlåning inte kräver privata försäkringar för hypotekslån om du har minst en 20% eget kapital i ditt nya hem .

Tänka sig att betala poäng på ditt lån

Betalar punkter är i huvudsak betalar ränta på framsidan på ditt lån. Även om varje långivare skiljer sig i detaljerna, kommer de flesta långivare minska din ränta inteckning ränta med ungefär en fjärdedel av en procent för varje punkt som du köper. En punkt kostar oftast en procent av lånet. Således, om du tar ut en $ 100.000 inteckning på 5,25%, kan du sänka din boränta till 5% genom att betala $ 1000 för en punkt på balansdagen.

Överväg icke-traditionella långivare att få lägre räntor

Icke-traditionella långivare kan ofta erbjuda lägre räntor än traditionella banker eftersom de har mycket lägre omkostnader. Ignorera inte traditionella banker, men få offerter från finansbolag och kreditinstitut samt andra icke-traditionella långivare.

Få minst tre offerter från olika långivare
Jämförelse shopping är alltid det bästa sättet att få de bästa priserna på någonting, och bolåneräntor är inget undantag. Be om hypotekslån offerter från lokala långivare, banker, kreditföretag och online långivare få ett brett tvärsnitt av de bästa bolåneräntor som är tillgängliga för dig.

Utnyttja online-verktyg lån forskning

Ta din online inteckning sökning. Det finns ett antal online webbplatser där du kan forska lån och inteckningar som kan vara tillgängliga för dig, inklusive verktyg som tillåter dig att begära inteckning citat från flera olika långivare på samma gång. Med hjälp av internet kan hjälpa dig hitta de bästa bolåneräntor, och kan introducera dig till långivare som du inte hade tänkt på.

Fynd för att få de bästa bolåneräntor från långivare

Låt lån officerare vet att du aktivt söker efter de lägsta räntorna, och var inte rädd för att släppa namnen på andra långivare med vem du har att göra. När du får ett lågt lån citat, kan du använda den för att förhandla med andra långivare.

Var noga med att beakta alla aspekter av de inteckningar du jämför

Medan boräntor är en av de viktigaste faktorerna i den totala kostnaden för ditt lån, se till att överväga alla aspekter av de inteckningar du funderar. Bland de aspekter som du bör jämföra är det anseende som långivaren, längden på lånet, om räntan är fast eller justerbar och värdet av eventuella särskilda förmåner som följer med lånet. Till exempel, hur viktiga är flexibla betalningsplaner till dig? Dessa små roliga grejer – att kunna ändra förfallodagen under lånets löptid, eller att kunna hoppa över en betalning per år – kan göra en enorm skillnad i hur lätt det är att hålla upp med villkoren för inteckning.