tips för att köpa din första hus

Under en lång tid, köpa ett hem var svårt. Inte idag, detta är en tid där köparen har fördelarna. Så om du är en första gången hem köpare, har du mycket att gå för dig. Men innan du hoppar in och köpa ett hus finns det några saker du bör göra.

Ta reda på vad din månatliga utgifter. Review allt som du spenderar en och räkna ut vad du sparar. Om du inte har några besparingar, så kanske det inte är dags för dig att köpa ett hus. Utan besparingar du behöver ett lån. Och om du har några avbetalningar, kommer du vara fast med en högre inteckning.

Nästa sak du vill göra är att ta reda på var du vill ha ett hem. Med priset på gas går upp varje dag, är det sista du vill köpa ett hem 40 miles away och sedan pendlar dagligen. Du vill ha en stadsdel som är trygg, har bra skolor och förhoppningsvis kommer att höja priset på ditt hem inom några år

Titta och surfa på internet. Ta din tid och se vad du gillar. Sedan gå och se platsen. Om det är ett gammalt hem, bör du alltid få en professionell hem inspektör för att kolla upp det innan du punga ut pengarna.

Fixa din kredit. Med hur det går på bostadsmarknaden, kommer du aldrig att få ett lån om du har dålig kredit. Gå och få kopia av din kredit rapport och se hur du kan förbättra dina betyg. En låg värdering kan bara kunna få dig ett lån utan en högre poäng får du de bästa priserna.

Leta efter de bästa räntorna. Idag, räntorna är låga och du kan få bra priser. Kom också ihåg, det finns en stängning kostnad på 3-6% som du måste betala.

Handpenning: Som en första gången hem köpare, måste du ha minst 5-10 betalning% förskott. Man bör dock förstå att ju mer du sätter i förskott, desto mindre ränta du kommer att få betala. Om du inte har pengar till en handpenning, kontrollera med bostäder och stadsutveckling för ett bidrag. De erbjuder lån på $ 3000 – $ 5000 till berättigade personer.

Och slutligen inte rusa in i att köpa ett hem, oavsett hur stora köpet är-att du har ett stabilt jobb först.